Sağlık Personeliyle ilgili 2.Dava
Öncelikle iyi günler, bu konuyla ilgili daha önceden forumda 1. Dava sonuçlanmadan bir konu daha açmıştım .
-----
Muğla ilindeki Acil servisindeki çalışan sağlık personeli ile sözlü tartışmamız nedeniyle Sağlık çalışanı Sağlık Bakanlığının sağlık personellerine vermiş olduğu BEYAZ KOD hakkını kullanmış ve hakkımda beyaz kod vermiştir.
Hastanede hasta , hasta yakını ve çalışanların başına gelebilecek hırsızlık, fiziksel saldırı ve cinsel taciz durumlarında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesini sağlamaktır. BEYAZ KOD; Hastane personeli, hastalar, hasta yakınları ve ziyaretçileri kapsar.
---
Verdiği Beyaz Kod sonrasındaki ifadesinde saldırmaya yeltendiğimi hastanede masaların üstüne yumruk attığımı ve onu sıkıştırıp tehdit ettiğime yönelik ifadeler bulunuyordu.
Olayla alakadar kamera kayıtları incelenip olaya tanık olan doktor,özel güvenlik görevlisi, ifadesi incelenerek 1. Duruşmada iddiaların asılsız olduğu ve şahsımın BERAATİNE karar verildi.
Maddi yetersizlikler sebebiyle avukat tutma gibi bir durumum söz konusu şuanlık olmadığı için ilk fırsatta 1.Mahkemede Alınan Beraat Kararıyla birlikte avukat aracılığıyla tekrardan dava açacaktım fakat bugün Turkiye.gov.tr üzerinden baktığımda adıma 2.Bir dava açılmış İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesinde görülmek üzere ve sağlık bakanlığı tarafından tekrardan bir avukat verilmiş.
Öncelikle bu konuda ısrarcıyım ve ilk mahkemede avukat isteme durumum varken savunmamı kendimin yapacağını belirttim ve olayların asılsız olduğunu tekrardan detaylı bir şekilde ifade ettim.
Davada haklı konumunda iken ikinci kez mahkemeye sanık olarak gidecek olmayı kabul edemiyorum.
Bu dava kapsamında İlk mahkemeden çıkan BERAAT kararımla birlikte nasıl bir yol izlemeliyim?
(Konuyu yanlış yere açıp açmadığımdan emin değilim eğer konu yanlış bölümdeyse ilgili moderatörün konuyu gerekli bölüme taşımasını rica ediyorum.)
Cevap: Sağlık Personeliyle ilgili 2.Dava [YARDIM]
Yeni bir dava açılmamış. Yerel mahkemenin kararı kesin değildir. Karşı taraf istinafa göndermiş. Bölge Adliye Mahkemesi istinaf mahkemesidir.
Size onların istinaf başvuru dilekçesi gelecek, siz de ona göre cevap yazacaksınız.
Sonrasında da temyiz edilebilir bir karar ise, istinaf mahkemesinin kararını beğenmeyen taraf temyiz ederek temyiz mahkemesi olan Yargıtaya gönderecek.
Cevap: Sağlık Personeliyle ilgili 2.Dava [YARDIM]
Yanıtınız için teşekkür ederim. Peki ben bu süreçte nasıl bir yol izleyebilirim. İzlenen kamera kayıtları var verilen tanık ifadeleri var ki bunun içerisinde hastane güvenlik görevlisi de dahil. Haklı durumda iken mahkemeye sanık olarak gitmeye devam etmek istemiyorum. Çözüm öneriniz nedir ?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Yeni bir dava açılmamış. Yerel mahkemenin kararı kesin değildir. Karşı taraf istinafa göndermiş. Bölge Adliye Mahkemesi istinaf mahkemesidir.
Size onların istinaf başvuru dilekçesi gelecek, siz de ona göre cevap yazacaksınız.
Sonrasında da temyiz edilebilir bir karar ise, istinaf mahkemesinin kararını beğenmeyen taraf temyiz ederek temyiz mahkemesi olan Yargıtaya gönderecek.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Peki ben bu süreçte nasıl bir yol izleyebilirim. İzlenen kamera kayıtları var verilen tanık ifadeleri var ki bunun içerisinde hastane güvenlik görevlisi de dahil. Haklı durumda iken mahkemeye sanık olarak gitmeye devam etmek istemiyorum. Çözüm öneriniz nedir ?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı