Şirket Adına Aldığım Telefonun THH ile Nasıl Sonuçlandırırım.
Faturasını kullanmak için aldığım telefonu Çalıştığım şirketin adına kestirdim.
Aldığım cihaz Samsung Galaxy S8 Plus
Fiyatı: 4499 TL
Tüketici hakem heyetine gittim o anda fatura yanımda değildi fiyatı 4570 TL den düşük olduğu için ilçeye yönlendirdi beni, ilçedeki arkadaşa giderken faturayı aldım yanıma fatura şirket adına olduğu için Beni Ticaret mahkemesine yönlendirdi.
Ticaret mahkemesinden değilde bunu tüketici hakem heyeti ile çözmem mümkün müdür ?
Mümkünse bu heyete nasıl bir cevap vermem lazım ki beni Ticaret mahkemesine yönlendirmesin?
Birde Ticaret mahkemesine gitmemek için Kendi çalıştığım şirketten fatura ettirirsem telefonu kendime tekrardan. ve Tüketici hakem heyetine gidersem haklı bulunduğum taktirde ücret şirketim den mi talep edilir? Yoksa satın almış olduğum vatan bilgisayardan mı? Veya üretici firmadan mı?
Ticaret mahkemesinde süreç farklı ve uzun işleyişleri olduğu için THH ile halletmek istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Şirket Adına Aldığım Telefonun THH ile Nasıl Sonuçlandırırım.
Maalesef devekuşuna ya deve ya kuş demek zorundasınız. Nasıl başladıysanız o şekilde devam eder.
Şirkete fatura edip gider göstermeyi seçtiyseniz sonuçlarına da katlanmanız bekleniyor.
Mesele sadece ticaret mahkemesinde dava açmak zorunda olmanız da değil.
Ticaret kanunu hükümlerine göre ayıplı mala ilişkin hükümler kullanıcı bakımından daha dezavantajlı.