Davanin reddinden sonra nafaka ve kanuni süre
İyi Günler
Adım Hakan.3 yıl önce evden ayrıldım ve 2,5 yıldır süren çekişmeli davam bu ayki duruşmada hakim tarafından reddedildi. Ama hakim eşime ve çocuğuma nafaka bağladı.
1. Boşanamadıysam neden nafaka ödüyorum?
2. Karar açıklandığında çocuğumu görebilmek için belirli günler belirlenecek mi?
3. Bu saatten sonra kaç sene eşimle görüşmemem gerekiyor ki otomatikman boşanabileyim ?
4. Bu saatten ve bu durumdan sonra en mantıklı ve kolay boşanma yolu nedir sizce ?
Cevap: Davanin reddinden sonra nafaka ve kanuni süre
Alıntı:
mucize1907 rumuzlu üyeden alıntı
İyi Günler
Adım Hakan.3 yıl önce evden ayrıldım ve 2,5 yıldır süren çekişmeli davam bu ayki duruşmada hakim tarafından reddedildi. Ama hakim eşime ve çocuğuma nafaka bağladı.
1. Boşanamadıysam neden nafaka ödüyorum?
2. Karar açıklandığında çocuğumu görebilmek için belirli günler belirlenecek mi?
3. Bu saatten sonra kaç sene eşimle görüşmemem gerekiyor ki otomatikman boşanabileyim ?
4. Bu saatten ve bu durumdan sonra en mantıklı ve kolay boşanma yolu nedir sizce ?
1)Ayrılık olmuş, ödenen tedbir nafakası, boşanma gerçekleşince yoksulluk+iştirak nafakasına dönecek.Şu an sizin çocuğunuzun harcamalarına elbette katkıda bulunma sorumluluğunuz var.Bunu anlayamamak, boşanmadıysam niye ödüyorum ki demek, pek anlaşılır bir şey değil.
2)Evet
3)İsterseniz 100 sene görüşmeyin, otomatik boşanma diye bir şey yok.Sizin kimle ne zaman ne kadar görüştüğünüzü de kimse takip etmez/edemez.Bunun için dava açmak, süresi dolunca bu durumu ispat etmek gerekiyor, kendi kendine boşanma olmaz.
4)Zaten dava reddedildiyse belli bir süre dava açılamayacak, aynı sebeplerle dava zaten kabul edilmiyor.Bir avukatla çalışıp karşılıklı anlaşarak, anlaşmalı boşanma yoluna gitmek dışında ki seçenekler benzer tablolar ortaya çıkarabilir.
Davanın reddinden sonra 2 sene ayrı yaşayan çiftler 2 sene sonra açılacak dava ile tek celsede boşanır gibi bir kanun olduğu söylendi
Böyle bir süre yada kanun maddesi var mı ?
Bu süre 2 sene mi 3 sene mi acaba?
Alıntı:
Davanın reddinden sonra 2 sene ayrı yaşayan çiftler 2 sene sonra açılacak dava ile tek celsede boşanır gibi bir kanun olduğu söylendi
3 Yıldır,
Türk Medeni Kanunu Madde 166/4 e göre , boşanma davasının red kararının kesinleşme tarihinden itibaren 3 yıl sonra, ortak hayatın yeniden kurulamaması nedenine bağlı olarak dava açıldığında , evlilik biriğinin yeniden sağlanamadığına hükmedilir ve boşanma gerçekleştirilir.
Burada dikkat edilecek nokta, bu 3 yıllık süre içinde tarafların aynı evde , evlilik hayatı olarak değerlendirilebilecek yakınlaşmada bulunulmamış olmasıdır.
Alıntı:
3 Yıldır,
Türk Medeni Kanunu Madde 166/4 e göre , boşanma davasının red kararının kesinleşme tarihinden itibaren 3 yıl sonra, ortak hayatın yeniden kurulamaması nedenine bağlı olarak dava açıldığında , evlilik biriğinin yeniden sağlanamadığına hükmedilir ve boşanma gerçekleştirilir.
Burada dikkat edilecek nokta, bu 3 yıllık süre içinde tarafların aynı evde , evlilik hayatı olarak değerlendirilebilecek yakınlaşmada bulunulmamış olmasıdır.
Anlaşmalı boşanma imkanı görülmediği için bu 3 yıllık süreyi beklemek zorundayım.
3 yıl sonra evlilik birliğinin yeniden sağlanamadığına yeniden hükmedilebilmesi için neleri ispat etmem gerekiyor ?
Hâkim ne gibi delilleri gözönünde bulunduruyorsa şimdiden o şekilde hareket etmek istiyorum. Şimdiden 3 yıl sonraki davayı garantiye almak için bir süprizle karşılaşmamak için ne yapmalıyım
İkametgah adresimin aynı evde olmaması ayrı yaşadığımın kanıtı olarak yeterlimidir ?
3 yıl uzun bir süre, zamanın ne göstereceği belli olmaz.
Bu 3 yıl içinde , biraraya gelmediğiniz , karı koca hayatı yaşamadığınıza bakacaktır hakim.
3 yıl uzun bir süre, zamanın ne göstereceği belli olmaz.
Bu 3 yıl içinde , biraraya gelmediğiniz , karı koca hayatı yaşamadığınıza bakacaktır hakim.