Zamanında itiraz edilmeyen ilamsız icra ek kart
Kolay gelsin arkadaş böyle bir site için emeği geçenlere teşekkür.benim şöyle bir sorum olacak lise yıllarında abimin bana çıkarmış olduğu ek karttan dolayı hacize düşmüş durumdayım.banka alacağı varlık firmasına devredilmiş 2010 yilinda varlık firması borcun tamamı üzerinden bana icra başlatmış.tebligi benim alıp almadığımi hatırlamıyorum.o zamanlar benim islerimde bozuk olduğu için sürekli kartlardan haciz kağıdı geliyordu.simdi işlerim düzeldi ve varlık firmasıyla telefonla gorustugumde borcun tamamını istiyor.bu haciz dosyasına mahkeme yoluyla itiraz etme hakkım varmı yoksa cokmu geç kaldım.simdiden teşekkür ederim
Cevap: Zamanında itiraz edilmeyen ilamsız icra ek kart
Gelen ödeme emrinde belirtilir borca bir itiraz varsa ne kadar süre içinde nereye itirazın yapılabileceği, bu süre de 7 gündür .
Anlaşılan o ki siz bu 7 günü fazlasıyla geçmiş, itiraz hakkınızı da kaybetmiş durumdasınız.
Gelen ödeme emrinde belirtilir borca bir itiraz varsa ne kadar süre içinde nereye itirazın yapılabileceği, bu süre de 7 gündür .
Anlaşılan o ki siz bu 7 günü fazlasıyla geçmiş, itiraz hakkınızı da kaybetmiş durumdasınız.
İcra mahkemesinede başvurma hakkım yok degilmi bu saatten sonra
Kesinlesmis takibe itiraz hakkiniz zamanasimina ugramis.
Bu noktada yapabileceginiz, borcunuzu odedikten sonra , size ait olmayan kismi abinizden talep etmek olabilir.
Kesinlesmis takibe itiraz hakkiniz zamanasimina ugramis.
Bu noktada yapabileceginiz, borcunuzu odedikten sonra , size ait olmayan kismi abinizden talep etmek olabilir.
Eğer böyle bir borç varsa neye itiraz edeceksiniz?
Hesaplanan faiz, masraf ve vekalet ücretlerinde yanlışlık olduğunu zannetmiyorum. Çok tutan kısmı o olsa gerek.
İtiraz süreniz zaten geçmiş ama, haksız yere borca itiraz ederseniz zaten sonrasında %20 inkar tazminatıyla ödemeniz gerekebilir.
Varlık şirketleri ile ana parayı ödemek koşulu ile kalan kısım için pazarlık yapma imkanı olabilir. Bunu görüşün.