İcra ile ürün değişimi yapmak
Ben MediaMarktdan 1,5 sene önce Toshiba marka bilgisayar satın almıştım, 3 kez garantiye gitti en sonunda Tüketici Hakem Heyeti ayıpsız misliyle değişim kararı verdi.
MediaMarkt bu süre içinde taşınmış ben Tüketici Hakem Heyetine fatura üzerinde yazan adresi verdim ama onlar taşındığı için heyetin kararı "adreste bulunamadılar" diye geri dönmüş, ben de Tüketici Hakem Heyetine Bimer üzerenden başvurup kararı yeni adreslerine göndermelerini istedim onlar da bana şu yazıyı gönderdi;
"Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz müracaatınız incelenmiş olup, PTT’ nin 5301494683133 barkot numarasıyla karşı tarafa gönderilmiştir. Ancak adresten ayrılmış ibaresiyle 02.01.2018 tarihinde iade edilmiştir. Böyle durumlarda kanunen tebligat yapılmış sayılır ve bağlayıcıdır. Tarafların Tüketici hakem heyeti kararlarına tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde bulunduğu yerdeki Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı bulunmaktadır. Bu nedenle karar gereği yerine getirilmediğinde alacaklı tarafından icra mahkemelerine dava açılması gerekmektedir. Bilgilerinizi rica ederim."
Şimdi MediaMarkt karar ellerine ulaşmadığı için kararı yerine getirmiyor, Tüketici Hakem Heyeti de icraya başvur diyor.
İcra da para değil ürünün ayıpsız misliyle değişimini isteyeceğim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.