Kredi Kartı Dolandırıcılığı
2 yıl önce 18 yaşından küçüktüm internetten bulduğum kredi kartını play storede kullandım aradan 1 yila yakin bir sure geçti ip adresimden bulmuşlar kart sahibi beni şikayet etti 1 yıl önce savcı ifadeye çağırdı ifademi verdim gidebilirsin dedi gittim avukatım bana uzlaşma veya takipsizlik ile sonuçlanır dedi bana dün 4060 dan mesaj geldi 1.asliye ceza mahkemesinde suca sürüklenen çocuk olarak dava dosyası açılmıştır diye ertesi gün de yani bugün şu günde durusmaniz vardır diye mesaj geldi bu benim ilk suçum şu anda 18 yasima girdigime 6 ay oldu sorularima gelecek olursak
Ceza ne olabilir ?
Evime tebligat gelecek mi , gelecekse ne zaman gelir ?
Para cezası olur diye duyuyorum ne kadar olur ?
Hapis durumu olur mu ?
Teşekkürler
Cevap: Kredi Kartı Dolandırıcılığı
Karsi tarafin zararini karsiladiniz mi
Zararını karşılamak için herhangi bir şey olmadı birisi bizle iletişime geçmediki savcıya ifade verdikten sonra adamın telefon numarasını istedik onu bile vermediler
cevap verirmisiniz benim için önemli bir durumda :)
Konu günceldir cevap veren ve verecek kişilere tesekkur ediyorum
bu suçun cezası 3 seneden başlar. karşı tarafın zararı ödenirse belirli bir oranda düşer. indirilmlerile 2 seneye düşerse ve hakim uygun görürse HAGB verilebilir. Son zamananlarda uzlaşma bürolarına yönlendiriliyor bunlarda anlaşma sağlanırsa dosya kapanabiliyor bundan emin değilim. (forumda bazı avukatlar uzlaşma oluyor demişti.) Ayrıca sizin avukatınız neye dayanarak takipsizlik verilebilir dedi onu anlamadım sonuçta suçu işlemişsiniz ve teknik olarak ispatlanmış.
Eğer dava açılmadan savcılık aşamasında cezayı karşılarsanız 2/3 oranında, fakat dava açıldıktan sonra hüküm verilmeden zararı karşılarsanız (sizin durum) 1/2 oranında indirim olur. Bunları avukatınıza sorun veya daha iyi bir avukat bulun. Sabıkanız yoksa erteleme olabilir gibi eğer sabıkanız yoksa.
zararı ödeyecektik ilk ifade verdiğimde adamın telefon numarasını istedik vermediler aradan 1 yıl gecti dava geldi adamın zararını ödeyeğiz fakat adama ulaşamıyoruz ve 18 yaşından kücükken işledim daha öncesinde herhangi bir suçum olmadı en önemli konu ise sicilime işleyip işlemeyeceği üniversite okuyup devlet memuriyeti istiyorum