Şahıs Vekaleti Aldım fakat Şirketinin Yüzünden Banada İcra Gönderdiler (SGK)
Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım
Aşırı saçma gelen bir durum söz konusu, Arkadaşım bana güvendiği için a dan z ye herseyi kapsayan bir vekalet verdi banka hesapları açmaya para cekmeye şirket kurmaya hisse almaya satmaya vs çok detaylı
Vekaleti bana verdiğinde kendisi X şirketini üzerine aldık yani hisse aldık, daha sonra arkadaşım bu şirketin 11bin lira olan SGK borcunu ödemedi üzerine birşey olmadıgı için VEKALETEN bu işlemi ben yaptığım için beni sorumlu tuttu ve icra işlemini başlatıp aracıma icra koyup yakalama emri çıkarttılar, ticaret sicil gazetesinde arkadaşımın ismi tc si yazıyor ve vekaleten benim ismim tc numaram yazıyor buna dayanarak bana icra gönderdiler
Çok saçma oldugunu sgk da bulunan yetkililer de söylüyor vay sgk avukattı bizi dava et diyor, bütün işlerimi kitlediler, vekalette sadece avukat bir cümle gösterdi, "hisse senedi almaya satmaya tam yetkili kılınmış, vekil tayin edilmiştir" bu cümle üzerinden beni icraya verdiler, bu bir şirket vekaletti degil şahıs vekaleti, şirketle herhangi bir bağlanım olmayıp ssklı calısanı yada bagkurlu değilim, buna rağmen meshul müdür vekil olarak yorumlayıp icrayı kaldırmadılar.
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim uğradıgım maddi manevi zararı nasıl geri alabilirim yol göserirseniz sevinrim bunla ilgili emsal dava varmıdır. Her ne kadar araştırsamda internettte buna benzer bir dava bulamadım yardımcı olursanız cok sevinirim
Cevap: Şahıs Vekaleti Aldım fakat Şirketinin Yüzünden Banada İcra Gönderdiler (SGK)
B sadece benim mi başıma geldi, bilgisinden ve tecrübesinden yararlanacağım birisi olursa çok iyi olur