-
Sorumsuz Teknik Servis
2 durumdan şikayetçiyim arkadaşlar...
1.si...
servise onarım için cihaz gönderiyorum. Yollarken servisin anlaşmalı olduğu kargo firmasının kodu ile yolluyorum yani ücret ödemiyorum.
Ama servis onarım veya inceleme yapıp cihazı tekrar bana yollarken kargo ücretini ikidir bana ödetiyor.
Böyle bir durum var mı ? Servis firması şehir dışında olduğu için böyle birşey yapabiliyorlar mış bunu kendileri söyledi. Bir gün ödetiyorlar diğer gün ödetmiyorlar kafalarına göre takılıyorlar yani. ( tabiri caizse ) Şuan telefon serviste ve geldiğinde ücreti benden isterlerse ödeme yapmayıp geri göndereceğim. Karşı ödemeli yolladıkları için reddettiğim ürünün geliş gidiş süresi azami tamir süresine eklenir mi ?
2.si...
telefonum iade sürecinde olan sık sık servise giden bir telefon olsa da özenle kullanıyorum. Aldığım günden beri kılıfından çıkarmadım.
Servise yollarken kutusuna koyuyorum. Kutunun etrafına kalın köpükler kaplıyorum öyle yolluyorum ki darbe görmesin.
Fakat servis geri bana yollarken sadece kutusuna koyuyor ve kargo poşetine atıp gönderiyor. Diyorum benim yolladığım kutu içine koyup gönderin '' günde bir sürü kargo geliyor hangisinin kutusunu saklayalım olurda cihaza birşey olursa ararsınız '' diyor
Aradığımda eminim '' kargo geldiğinde açıp baksaydınız nereden bileceğiz sizin çizip kırmadığınızı '' diyecekler.
Geçen geldi kutusunu ( telefonun orjinal kutusu ) ezmişler. Allahtan telefona birşey olmamış.
Bu iki şikayetçi olduğum durum karşısında bir yaptırım uygulatamaz mıyım ?