Geri İade Tüketici Hakem Heyeti
Merhabalar
birkaç ay önce yani 11 ayda Turkcell bayisinden akıllı saat aldım aynı gün saati sadece kontrol amaçlı açtım ve beklediğim gibi bir saat çıkmadı.Mağazayı arayıp geri iade etmek istediğimi belirttim.Onlarda kutu açıldığı için almayacaklarını belirttiler.Geri iade olarak Tüketici Hakem Heyetine başvurursam geri iade olabileceğini söylediler.Bende bulunduğum bölgedeki hakem heyetine başvurdum 5 ayda sonuçlandı birkaç gün önce tarafıma red sonucu geldi.Turkcell savunma bile yapmamış.Ben fatura falan eklememiştim ama bütün bilgileri el ile doldurmuştum.Sonuçtada 15 gün içerisinde itiraz hakkımın olduğunu belirterek red kararı verdiklerini belirtmişler.Şimdi ben Tüketici mahkemesine başvurursam geri iade edebilirmiyim? Benim aldığım ürünü tüketici olarak 14 gün içerisinde iade hakkım varmı? Tüketici mahkemesine başvurumdan sonra ne kadar sürede sonuçlanıyor ve aşamaları nasıl ilerliyor? Bir de tüketici tüketici mahkemesine bir ücret yatırmak zorundamıyım?
Cevap: Geri İade Tüketici Hakem Heyeti
Uzaktan satış olsaydı, bazı istisnalar hariç 14 gün içinde sebep bildirmeden iade hakkı olabilirdi.
Bayiden alınan ürünün ancak ayıplı olması halinde aynen değişim veya para iadesi hakkı doğuyor.
Dolayısıyla tüketici mahkemesinden olumlu sonuç almanız beklenmez.
Tüketici mahkemesinde harç yoktur, ancak tebligat ve bilirkişi giderleri için para yatırmanız gerekir.
Davayı kaybettiğiniz takdirde Turkcell avukatının vekalet ücretini de ödersiniz.