[langtitle=tr]Kat irtifaki ve adaletsiz arsa payi[/langtitle]
[lang=tr]2014 yılında yapılmış kat irtifakı bulunan 8 daireli bir apartmanımız var. Apartmandaki tüm dairelerin metrekareleri aşşağı yukarı aynı. ( 50-60 m^2 ) . Fakat bugün öğrendiğime göre benim arsadaki payım %10, belediyeye gidip durumu öğrendim ben dahil diğer 7 dairenin de arsa payı %10 civarında ama benimki ile aynı metrekareye sahip olan yan dairenin arsa payı %20 ( Bu daire eski arsa sahibine ait ). Bunu diğer komşularla paylaştığımda onlar da rahatsız oldular ve yakın zaman içinde bölgenin kentsel dönüşüme girmesi planlanıyor. Arsa payı kat irtifaklı bir apartman için her dairenin metrekaresine göre oranlanması gerekmez mi ? Eğer burada adaletsiz bir durum varsa hakkımızı nasıl arayabiliriz ? Vericeğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.[/lang]
Cevap: [langtitle=tr]Kat irtifaki ve adaletsiz arsa payi[/langtitle]
Bir fikri olan var mı acaba
Cevap: [langtitle=tr]Kat irtifaki ve adaletsiz arsa payi[/langtitle]
Ben de kat irtifaklı ev alırken bu konuyu araştırmıştım. Hatırladığım kadarıyla dava açtığınızda tekrar paylaşım yapılabiliyordu. Bu konuları takip eden iyi bir avukattan danışmanlık almalısınız. Hatta bir yazıda müteahhitler sattıkları evi bile çocuklarına miras bırakıyor diyordu çok sinir bozucu.