paramı faiziyle geri alabilir miyim
2012 yılında gayrimenkul sözleşmesiyle ev aldım.Sözleşme yaparken 70 bin tl elden verdim.Müteahhit sıkıştığını söyledi para istedi 20 bin tl daha elden verdim.İnşattın iç işlerinin yapıldığı sırada bakmak için gittiğimde evi baskasına sattığını öğrendim.Battığını söyledi.Dava açıcağımı söyledim.Oda mahkemeyle uğrasmamamı mağduriyetimi gidericeği söyledi.Baska inşaatlar yapmaya başladı.Fakat ne paramı verdi nede evimi.Onların baskalarının oluduğunu sadece müteahhitlik diplomasının kullanıldığını söyledi.5 sene geçti bizde şikayette bulunduk.İlk ceza mahkemesi oldu itiraf etti fakat dolardırmadığını battığını o yüzden veremediğini söyledi.ceza almadı.bu ay hukuk mahkememiz var.üzerindekilere el koydurduk.90 bin tl para vermis olduk.ne hak edebiliriz? mağduriyetim giderilebilir mi? 5 sene önce 90 bin tllik ev şuan 200 milyar 5 senelik kira geliri vs faiziyle alabilir miyim teşekkürler
Cevap: paramı faiziyle geri alabilir miyim
Bir defa konuyu birden fazla yere(4!) yere açmayınız.Bu forum kurallarıyla örtüşmez.Diğerleri tarafımca silinmiştir.Karşı tarafa ceza davası açılmış ve ceza çıkmamış.Öncelikle hukuk mahkemesinde alacağınızı ispat edeceksiniz.Sonra alacağınızı isteyeceksiniz.Verilmezse icra için sıraya gireceksiniz.Sıra size gelip bu kişinin, resmi olarak üzerine parası malı mülkü bulursa icra yoluyla tahsil edeceksiniz.Yoksa bekleyip bir şekilde üzerine bir şey olmasını kovalayacaksınız(alım satım, maaşlı işe girme, miras kalması vs., bunların hiç biri olmadığı için belgeli alacağını tahsil edemeyen sayısız örnek de var).Onun dışında yapacak bir şey yok.