Uyuşturucu kullanıcı/satıcılığı cezası
Saygıdeğer avukatlar,
Maalesef iradesi dışında uyuşturucu bağımlısı olmuş bir tanıdığım arkadaşlarıyla beraber bir evde madde kullanırlarken baskın yapılıyor. Bir hayli kalabalık oldukları için (9 kişi) ortamdaki miktar fazla. İfadelerinde maddeyi nereden buldukları sorulduğunda, 1 kişi tanıdığımın ismini veriyor. 5 kişi onun alakası olmadığını, o an tesadüfen orada olan ve kullanıcı olmayan bir kişi de polisin "ondan aldıklarını söylemezsen seni de içeri atarız" baskısı ile tanıdığımın sattığını "duyduğunu" söylüyor. Bu ifadeler neticesinde hepsi serbest kalırken günah keçisi olarak tanıdığım tutuklanıyor. Ailesinden en yakınları ziyaretine gidip satıp satamadığını sorduğunda, kesinlikle öyle bir şey olmadığını, kendisine kumpas kurulduğunu söylüyor.
Henüz ilk mahkemesi görülmedi. Hüküm verilmemesine rağmen cezaevinde gardiyanlar tarafında dayağa ve işkenceye maruz kalıyormuş.
Bu çocuğun kurtulma ihtimali var mıdır? Suçüstü vs olmamasına rağmen o kadar insandan sadece 1 kişinin ondan aldım demesiyle ağır ceza alabilir mi?
Ne yapılması gerekiyor, süreç nasıl ilerler?
Cevap: Uyuşturucu kullanıcı/satıcılığı cezası
Sadece "madde" demişsiniz. Maddenin niteliğini belirtmemişsiniz. Ot mu, H mi, Kristal mi, Ex mi, Kola mı, Papik mi, Soda mı vs? Ayrıca yakalanan miktar ne kadar?
Eroin. 7 "paket" varmış. Gramajlarını bilmiyorum ama zannediyorum orada bulunanlara yetecek kadar paketler.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sadece "madde" demişsiniz. Maddenin niteliğini belirtmemişsiniz. Ot mu, H mi, Kristal mi, Ex mi, Kola mı, Papik mi, Soda mı vs? Ayrıca yakalanan miktar ne kadar?
Eroin olunca her türlü cezası %50 artıyor o tamam da, asıl merak ettiğim elde kesin onun sattığına dair bi delil yokken, sadece hasım birinin ondan aldım demesi kesin delil niteliğinde midir? Kullanmaktan yargılanması sağlanamaz mı?
Uyuşturucuyu nasıl temin etmişler? Bu 9 kişiden biri mi, dışarıdan biri mi?