Cevap: E-Haciz Maas Hesabi
Maaşın işçinin banka hesabına ödenmesi zorunludur, başkasına ödenmez.
Maaş, siz muvafakatname vermedikçe 1/4 oranında haczedilebilir. Muvafakatname ile fazlası mümkündür.
Selçuk bey oncelikle ilginiz ve cevabiniz icin tesekkur ederim. Henuz bir islem yapmadim, 1/4 oraninda kesilsin ve olmayan borcum bitsin ama hepsine haciz gelmesinden korkuyorum. Muvafakatname’yi kimin vermesi lazim ? Orasini pek anlamadim. Ne yapabilirim veya bu konuda yardimci olursaniz mutesekkir olurum. Ayrica diger odenen ek gelir, prim vs. haczedilir mi, asgari ucret uzerinden maas aliyoruz, 15 gun sonra diger ek ucretler yatiyor. Eger buna da haciz konulacaksa gunde 12 saat calismanin bir manasi yok.
Tekrar tesekkur ederim nacizane bilgilerinizle konuya dair goruslerinizi ilettiginiz icin.
Örneğin 1600TL aylık ücretle çalışıyorsunuz, başka bahsettiğiniz diğer ek ödemelerin hiç biri yok.Maaş haczi ile 1600TL nin 1/4 ü haczedilebilir, bu da eder 400 TL. ama siz 400TL kesilerek dosyaya ödenmesini yeterli görmeyip, dilerseniz yazılı muvafakat vererek maaşınızdan her ay düzenli olarak örneğin 800tl kesilip ödenmesine onay verebilirsiniz. Muvafakat olayı budur.Diğer ödemelerde de aynı şekilde örneğin maaş ödemenizde ücretinizin 1/4 ü kesilerek icra dairesine ödenir kalanı sizin maaş hesabınıza ödenirken, 10 gün sonra yapılacak diğer ödemelerde de aynı şekilde 1/4 ü kesilerek icra dosya hesabına ödenir kalanı sizin hesabınıza ödenir.
Erdogan Bey, ilgi ve alakaniz icin tesekkur ederim. Borçlu oldugum Vergi dairesini aradim, maasimin tamamina haciz konacagini belirtti, 2350tl borcum var, 800tl yatir diyor, gerisini taksitlendir ve evragi bana faksla e-hacizi kaldirayim diyor. Yasal olmadigini soylesem de prosodur boyle dedi. Yarin vergi dairesine gidip gorusecem. Bu konu umarim diger magdurlar icinde aydinlatici olur. Tekrar tesekkur ederim.