Para iadesi yapmayan firmaya haciz işlemi başlattım sorularım var
Hayırlı geceler, başımdan geçen lanet bir olayı kısa olarak anlatayım çünkü yazı kalabalığı olmasın.Lütfen duyarsız kalmayın yardımcı olun.Olay şöyle;
İnternet üzerinden ürün sipariş ettim ancak ürün olmadığından iptal ettirdim.Sonra para iadesi istedim tabi vermediler.bende THH ye gittim gerekli belgeleri sundum dekontumu falan ibraz ettim.Aylar sonra THH kararı olumlu sonuçlandı.Karardan 15 gün sonra icra dairesine gidip icra işlemi başlattım.Yine parayı yatırmadılar.Haciz işlemi başlattım taşınır taşınmaz her türlü mal varlığına ve eft yaptığım banka hesabına bloke koydum.İşleri kendim takip ediyorum bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.Karşıdaki firmanın iflas ertelemede olduğunu nasıl bilirim.Param onlara mı kalacak? Artık gerçekten yeter aylardır moralsizim bu yüzden. :( :'(
Cevap: Para iadesi yapmayan firmaya haciz işlemi başlattım sorularım var
İflas erteleme kararı olduğunu ibraz etmedikçe takibe devam edebilirsiniz bütün bankalara haciz ihbarnamesi yollayın adreslerine menkul haczine gidin.
Cevap: Para iadesi yapmayan firmaya haciz işlemi başlattım sorularım var
Sayın Engin bey konuyla ilgili yorumlarınız için çok teşekkür ederim.İcra dairesinden aldığım bilgiye göre; Araçlarına haciz koydurttum ancak Arsaya haciz koydurtmam için tapudan bilgi beklediğini söyledi.Bankalardan da bilgi bekliyoruz dedi... Paramı tam olarak alabileceğimi bilemediğimden sadece 2 bankaya bloke koydurdum bunlardan biri EFT yaptığım hesaba yani Akbank'a diğeri de Kuveyttürk'e...Kuveyttürk'e bloke koymamın nedeni ise şu; ben bu firmanın sitesine baktığımda yine faal ve alışveriş yapmakta olduğunu görüyorum öylesine sepete bir ürün ekledim ve devam dedim ödeme seçeneğinde EFT kısmında sadece Kuveyttürk banka hesabı vardı o yüzden hemen bloke koydurttum.
Öte yandan aklımda bazı sorular var;
-İstanbul ticaret siciline baktım tasfiye ve iflas erteleme ile ilgili bilgi bulamadım. Neden bana iflasa erteleme sürecindeyiz Nisanda mahkememiz var dediler?
-Bankalara bloke koydurtmam iflas ertelemede olsa dahi o blokeyi kaldırır mı? Yoksa adam iflas erteleme ile banka hesaplarını başka bir yeni hesaba aktarabilir.
-Haciz ve bloke işlemlerinden sonra kesin paramı alabilir miyim?
-Birde icra dairesindeki memure hanım, buraya gelmeden de internetten bu işlerini halleden var dedi.Ben uyap sisteminden vatandaşlık portalından sadece reddiyat/tahsilat, borçlu/alacaklı gibi bilgilere ulaşıyorum.Yani kendim başka bi bankaya bloke koydurmak istersem internetten bunu yapabilir miyim? Yoksa UYAP avukat girişi ile mi oluyor bunlar. Teşekkürler