Anlaşmalı boşanma hakkında ayrıntılı bilgi edinebilir miyim.
Printable View
Anlaşmalı boşanma hakkında ayrıntılı bilgi edinebilir miyim.
Birkere sadece sen değil karşi tarafta dul olacak kanunun eşitlik ilkesi gereği.Yani sadece sen dul olmayacaksın anlaşıyorsunuz çünkü.Sizin için biten evliliğinizmi yoksa eşyalarınız mı önemli?Avukatı tabiki tutabilirsiniz ancak siz bukadar güzel yazıları yazarken kendinizi mahkemede de gayet güzel savunabilirsiniz.Onun için bundan sonra yıpranmış bir evlilikte birbirimizi daha fazla nasıl yıpratırıza bakmayınz.Çünkü bu dünyadaki ilk boşanan siz değilsiniz sonda olmayacaksınız merak etmeyiniz.Saygılarımla.
deniz
temel nokta yazdığınız yazıdaki 'Eşimle birbirimizi hala seviyoruz' ve 'Boşanmayı oda ben de istemiyoruz ' cümleleri bence hukuki boyutuna girecek değilim işin o kısmen avukat arkadaşları ilgilendirir.
Birbirini seven iki kişi evliliği bitirmeye değil kurtarmaya uğraşmalıdır bence. Zaten aile mahkemeleride bundan var. Evlenmeden de önce başörtüsü taktığınızı farz ve kabul edersek eşiniz olacak bey sizi bu halinizle sevdi beğendi ve evlenmeye karar verdi demektir. Sizde onu öyle kabul ettiğinize göre sonunda evlilik olmuş. Ailesinin size karşı olan tutumuna rağmen evliliği göze aldığına göre bunun getireceği baskı ve sorumluluklarıda kabul ettiği açıkça belli.
Anababa ayrıdır eş ayrıdır. Ben evlendikten sonra başını örtmeye zorlananlara karşı olduğum gibi zaten kapalı birisininde açılması için zorlanmasına karşıyım. Hiç adil ve saygılı değil. Hakim de ben olsam böyle dandik bir nedenle kimseyi boşamam.
Siz boşanmak istemediğinizi açık saçık beyan ederseniz davanız inanılmaz uzar gibi geliyor bana ama öncelik mahkemeye gitmektense 'nasıl evlenmeden önce birbirinizi olduğunuz gibi kabul ettinizse' aynı yaşamı sürdürmenizdir. tedbil-i mekan da fayda vardır. bence eşinizle birlikte ailelerden uzakta oturmaya özen gösterin.
saygı ve sevgilerimleee
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum