Cevap: Kıdem Tazminatı Tutanak
Keşke sorularınızı imza atmadan önce sormuş olsaydınız.
İddialarınızı ispatlayabilecek durumunuz varsa, önce zorunlu arabulucuya başvurmalı, sonra iş mahkemesinde dava açmalısınız.
- - - Updated - - -
Keşke sorularınızı imza atmadan önce sormuş olsaydınız.
İddialarınızı ispatlayabilecek durumunuz varsa, önce zorunlu arabulucuya başvurmalı, sonra iş mahkemesinde dava açmalısınız.
Direkt İş Mahkemesine Gitmem Daha Doğru Olurmu? Yada Noter Yoluyla İhtarme Çekersem İlk Başta?
Ayrıca İşveren İyi Niyet Kurallarına Uymadığım İçin Tazminatsız Fesih Edildiğini Belirtiyor İş kanunda İyi Niyet Bölümünde Kılık Kıyafetle İlgili Herhangi Bir Madde Göremedim. Daha Çok Farklı Maddeler Mevcut.
İstifa Dilekçesi Ve Tutanak Hakkında Dava Dosyasına Ne Yazmalıyım.
1 ocak 2018 tarihinden sonra açılacak davalarda sonuç alınmayacağı belli olsa dahi önce arabulucuya başvurmak zorunlu.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
1 ocak 2018 tarihinden sonra açılacak davalarda sonuç alınmayacağı belli olsa dahi önce arabulucuya başvurmak zorunlu.
İşverenden İstifa Dilekçesini Geri İstedim İlk Gün Verecekleri Söylediler Daha Sonra Biz İşleme Koymuşuz Çıkışını Yapmışız Dediler,
İşveren 15 Gün İçinde Cayma Hakkı Yokmu?
Alıntı:
tr123456 rumuzlu üyeden alıntı
İşverenden İstifa Dilekçesini Geri İstedim İlk Gün Verecekleri Söylediler Daha Sonra Biz İşleme Koymuşuz Çıkışını Yapmışız Dediler,İşveren 15 Gün İçinde Cayma Hakkı Yokmu?
İstifa dilekçesi veya sözleşme fesih bildirimi, karşı tarafa ulaştığı anda sonuç doğurur, yani bahsettiğiniz anlamda ( dün istifa etmiştim ama bugün istifa etmekten vazgeçtim gibi) bir cayma hakkı yok
Peki Bunu Mahkemede Nasıl İspatlayabilirim,İşveren Normalde Kendisi Çıkardı Ancak Birdaki İşyerinde Çıkarışmış Gibi Görünme İstifa Gibi Gösterelim Diye Yazdırdı Dilekçe,Bu Seferde Tazminat Yok Diyor,Ayrıca İşkur İle İEP Başlamıştım 4 Ay Kadar Öyle Çalıştım Daha Sonra Kadrolu Eleman Oldum,Yıllık İzin Hakkı İlk Başladığım Tarihden mi Yoksa Kadrolu Elaman Olduktan Sonramı Başlar?
Ayrıca İşveren Prim Adı Altında Ücretler Ödemektedir Maaşı Bankaya Kalan Prim Ücretlerini Elden VERMEKTEDİR,Buna istinaden Düşük Gösteriliyor Sigortada Bunu Gerekçe Gösterip İstifayı Yaptığımı Söylemelimiyim?
Tanık vs. ile ispat edebiliyor musunuz o önemli. Yargıtayın örnek kararları var lehinize. İşe iade kararı aldırabilirsiniz eğer zaman aşımını geçirmeden başvurabilirseniz arabulucuya.
Zaman Aşımı Ne Kadar Ayrıca Emsal Yargıtay Kararlarını Yazabilirmisiniz
Bir defa siz istifa dilekçesi imzalamışsınız(şöyle dediydi de ondan imzaladım, böyle dediydi imzalayım dedim diye bi şey yok, kafanıza silah dayanmadıysa imzanız geçerli).İstifa durumunda kıdem tazminatı hakkınız yok ve ihbar süresi kadar çalışmak zorundasınız yoksa karşı tarafın tazminat hakkı doğar.İstifaya imza atmadan bu soruyu sorsaydınız bir çok yolu vardı.Şu haliyle yapılacak çok fazla bir şey yok.Esenlikle..