İmam Nikahı Sonrası Resmi Nikah
Merhaba sayın yöneticiler, üyeler. Eşimle 1.5 yıllık imam nikahlı yaşıyorum. Bunun nedeni babalık davası sonucu karımın babasından bir miktar maaş bağlanmasıdır.
Eşim babasından geriye dönük toplu bir para almak için resmi nikah yapmamızı istemedi. Bu süreçte mahkeme durumu da olmadı. Şimdi eşim 5 aylık hamile ama biz hala imam nikahlıyız.
Şimdi sorum şu: Eşimle resmi nikah yapmak istiyoruz. Ancak hamile olması kanun yönünden bir sakınca doğurur mu? Bu konuda bir zorlukla karşılaşır mıyız? Karşılamamız durumunda nasıl bir tavır takınmalıyız? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Cevap: İmam Nikahı Sonrası Resmi Nikah
Hamile kadının kısa süre öncesinde sona eren bir evliliği yoksa , resmi nikahta bir sıkıntı yaşanmaz, siz de yaşamazsınız.
...
...
Toplu para alma olayına gelince, yasalar önünde o konuda da bir sıkıntı yaşamazsınız.
...
...
Tüyü bitmemiş yetimin hakkı derler ya hani bazen.....
İşte O parada, bir yerlerdeki o yetimin hakkı var, bunu bilin yeter.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hamile kadının kısa süre öncesinde sona eren bir evliliği yoksa , resmi nikahta bir sıkıntı yaşanmaz, siz de yaşamazsınız.
BAKARA SURESİ / 232. ALET
(İddeti bekleyen) Kadınları nikahlamak istediğinizi (onlara) sezdirmenizde ya da böyle bir isteği gönlünüzde saklamanızda sizin için bir sakınca yoktur. Gerçekte Allah, sizin onları (kalbinizden geçirip) anacağınızı bilir. Sakın bilinen (meşru) sözler dışında onlarla gizlice vaadleşmeyin; bekleme süresi tamamlanıncaya kadar nikah bağını bağlamaya kesin karar vermeyin. Ve bilin ki, elbette Allah kalbinizden geçeni bilmektedir. Artık ondan kaçının. Ve bilin ki, şüphesiz Allah bağışlayandır, (kullara) yumuşak davranandır.
Erdoğan Kırcalı bey eşimin ve benim ilk evliliğimiz. Kayınpederimin 2003'te vefatı sonrası 2008 de emeklilik aylığı yatmaya başlamış. Ama eşim ve ailesinin bundan haberi yokmuş. Ta ki 2016 daki babalık davası sonuçlanana değin. Şimdi yaşamış oldukları hak kaybı için geriye dönük bir para alabilirler mi diyorsunuz? Açık bir şekilde yazabilir misiniz?