Bugüne kadar hiçbir nafaka almadım
Merhaba , ben 19 yaşındayım. 2 yaşında annem babam ile boşanmışlar sebebi ise annem'e ve bana bakmadığıdır. Annem yaklaşık 15 yıldır başkasıyla evli benim soyadım halen aynı ve evlendiği kişi ile beraber yaşıyorum bende . Bugüne kadar hiçbir nafaka ödenmedi bana şuan benim bir talep hakkım var mı ? Rastgele bir gün nüfus müdürlüğünden aldığım kağıt ile o kişinin evli ve 1 çocuğunun daha olduğunu gördüm uzun süredir merak ediyorum şuan da herhangi bir talep hakkım mevcut mu yardımcı olursanız sevinirim.
Ekleme: Ve bu şahıstan bir kere bile manevi destek görmedim boşandıklarından beri de hiç arayıp sormadı
Cevap: Bugüne kadar hiçbir nafaka almadım
Boşanma davasında bir nafakaya hükmedilmediyse, şu anda geçmişe dönük nafaka alamazsınız.
Hükmedilmişse, zamanaşımına uğramayan kısmı talep edebilirsiniz.
Ancak kararda artış oranı belirtilmemişse alacağınız toplu rakam çok sembolik bir rakam olacaktır.
Eğitiminiz sürüyorsa, yardım nafakası için dava açıp, dava tarihinden itibaren nafaka talep edebilirsiniz.
Eğitiminiz sona ermişse, yardım nafakası da alamazsınız.
Cevap: Bugüne kadar hiçbir nafaka almadım
Acik ogretim okuyor ve ayriyetten calisiyorum Yusuf Bey. Bosanma da nafakaya hukmedildi fskst hicbir ucret verilmedi amacim sadece o kisiyi tazminat ile cezalandirmak