Savciliktan telefonumun arama geçmişimi öğrenmek istiyorum
Selamlar arkadaşlar..
Bugün sizlere bir soru sormak istiyorum.
Durum şu ki; özel bir sebepten dolayı telefonumun geçmiş gelen,giden aramalarını,mesajlarını (numaralar ne zaman aramış, kaç defa aramış gibi). öğrenmek istiyorum.Ancak operatör şirketi yalnız son 6 aya ait içerikleri verebileceğini söyledi.6 ay öncesi telefon geçmişi bilgileri için savcılığa başvurmak gerekiyormuş.
Soruma gelirsek;Ortada tehdit,boşanma veya rahatsızlık durumu olmadan,savcılıktan telefonumuzun geçmiş arama bilgilerini öğrenebilir miyiz.Yani saf bir dilekçe ile sadece eski telefon arama geçmişimizi öğrenebilir miyiz?Savcı bu durumu dikkate alıp bilgi verir mi?
Arkadaşlar bu soru kafamı çok kurcalıyor.Acil cevap verirseniz çok mutlu olurum.
Şimdiden teşekkürler..
Cevap: Savciliktan telefonumun arama geçmişimi öğrenmek istiyorum
Tahmin edeceğiniz üzere hayır.
Savcılık suç şüphesi varsa kendisi talep edip telefon kayıtlarını inceler.
Elbette hayır.Savcılık yürüttüğü soruşturma içinde gerek görürse bu bilgilere kendi ulaşır.Savcılık makamı kişilerin böyle meraklarıyla elbette ilgilenmemektedir.
Savcının bizatihi kendisinin gerek görmesi hali dışında müşteki de savcılıktan suç ile ilgili bilgi ve belgeleri toplamasını isteyebilir.
Ancak bunun için ortada bir suç isnadı olması ve toplanması istenen bilgi ve belgelerin suçun aydınlatılması hususu ile ilgili olması gerekir.
Savcılık keyfi olarak bilgi araştırtma makamı değildir. Bu nedenle ne araştırma yapar ne de size bilgi verir.