Saygılarımla:
Değerli arkadaşlarım hayatta olan Ablamın gayrımenkulleri ve Bankadaki varlıklarını Ablam hayatta iken mirasını reddetmek ıstıyorum.Bunun ıcın ne yapmam gerekiyor cevaplarınız için sonsuz teşekkürler ve saygılar dılıyorum..
Printable View
Saygılarımla:
Değerli arkadaşlarım hayatta olan Ablamın gayrımenkulleri ve Bankadaki varlıklarını Ablam hayatta iken mirasını reddetmek ıstıyorum.Bunun ıcın ne yapmam gerekiyor cevaplarınız için sonsuz teşekkürler ve saygılar dılıyorum..
Bunun için noterde mirastan feragat sözleşmesi yapabilirsiniz.
Bu durumda siz ablanızdan daha önce vefat etmiş gibi olur ve varsa çocuklarınız sizin payınızın mirasçısı olur.
Değerli zamanınızı harcadığınız için çok tşk.ler sağolun varolun...
Sayın acn10, mirastan feragati hangi gerekçe veya düşünce ille yapacağınızı söylememişsiniz.
Bu nedenle şunu hatırlatmakta fayda var:
* Miras reddi, miras bırakan vefat edince mirasçı tarafından tek taraflı işlem ile sulh hukuk mahkemesine başvurarak yapılır.
* Mirastan feragat sözleşmesi ise adı üzerinde sözleşme, yani iki taraflı işlemdir. Miras bırakan hayatta iken, mirasçı ile miras bırakan arasında iki taraflı bir işlem olarak noterde yapılır.
Mirastan feragat karşılık alarak veya almadan yapılabilir.
Karşılık almadan yapılırsa, mirasçı miras bırakandan önce ölmüş gibi mirasçının payı kendi altsoyuna kalır.
Yusuf Bey çok Tşk.ler değerli açıklamalarınız için.Miras tan feragat etme mim sebebi Ablamın hayatta olup kardeşlerinden başka kimsesi olmadığından diğer kardeşlerime mirasın daha fazla pay düşmesi düşüncesiyle hareket etmek isteğimden kaynaklanıyor sağlıcakla kalın hoşça kalın..
- - - Updated - - -
Yusuf Bey çok Tşk.ler değerli açıklamalarınız için.Miras tan feragat etme mim sebebi Ablamın hayatta olup kardeşlerinden başka kimsesi olmadığından diğer kardeşlerime mirasın daha fazla pay düşmesi düşüncesiyle hareket etmek isteğimden kaynaklanıyor sağlıcakla kalın hoşça kalın..