iflas eden şirketten işçi alacağı
Merhaba, bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum. 2015-261 dosya numaralı 28-04-2015 tarihli dilekçe ile işverenimi maaş ve fazla mesai talebi ile dava ettim. Davam 26.10.2017 de tamamlandı. Kazandım. Davam için avukat tutma gereği duymadım. Çünkü her şey ortadaydı. Dava açtıktan sonra şirketin iflas erteleme istediğini duydum. 2014-1707 esas sayılı iflas dosyası. Anadolu 3. asliye ticaret mahkemesi tarafından 22.06.2016 iflas kararı çıkmış.
Şimdi soruma geçmek istiyorum. Benim şimdi burada muhatabım kim? Bir kaç yerde okuduğuma göre iflas masasına gidip kayıt yapmam gerekiyormuş. Fakat o tarihte dava sonuçlanmadığı için alacaklı durumda değildim. Devletin bu konuda bir sorumluluğu yok mudur? Şirket sahipleri başka bir şirkete ortak olduklarında eski borçlarından sorumlu olabilir mi? Bu konu hakkında bilgi verebilirseniz çok büyük iyilik yapmış olursunuz. cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Cevap: iflas eden şirketten işçi alacağı
İşçilik ücreti alacaklarınızla ilgili muhatabınız tüzel kişilik yani şirkettir. Şirket sahiplerini başka şirketlerdeki ortaklığı yada kişisel mal varlığı ile şirket tüzel kişiliğinin borçlarından sorumlu tutamazsınız maalesef.
teşekkür ederim Erdoğan bey, peki iflas masası denilen kurum nerede acaba, her mahkemenin ayrı iflas masası mı var? böyle bilgileri nasıl öğrenebilirim. belki bir umut hala sıraya girebilirim.
(farkında olmadan aynı metni tekrar yanıtla demişim.)