babanem ölmeden evini almak
arkadaslar mrb. babanem sag ama cook yasli ve akli dengesi yerinde degil. cocuklari evi satmak istiyor. torunu olarak ben almak istedim herkez kabul etti. babanem sag iken mirascilarin hakkini vererek ev sahibi nasil olabilirim. dedigim gibi babanem cok yasli ve akli dengesi yerinde degil. butun mirascilar benim almami kabul etti noterden onayli biseyler yapsam daha sonra babanem vefat ettiginde gene benden hak talep edebilirlermi tesekkurler.
Cevap: babanem ölmeden evini almak
Akli dengesi yerine olmayan kişi herhangi bir hukuki işlem yapamaz.
Akli dengesi altında olmayan bir kişi vesayet altına alınırsa vasi onun adına işlem yapabilir.
Ancak vasinin yaptığı işlemler de vesayet makamının kontrolü altındadır.
Vasinin satış için vesayet makamından izin alması, satış bedelini vesayet altındaki kişi için saklaması/kullanması gerekir.
Burada satış sonrasında satışa onay veren müstakbel mirasçıların parayı paylaşması söz konusu ise, buna vesayet makamı izin vermeyecektir.
Satışa izin verilirse bu ancak sonrasında satış bedelinin babaanneniz adına vadeli hesapta tutulması şartıyla olabilir.
tesekkurler bilgileriniz icin sole bisey yapabilirmiyim peki noterde ben herkezi cagarip su para karsiligi hakkimi buna devrettim die imza alsam babanem oldugnde bu noter imzasiyla tapuda mali ustume geciremezmiyim ?
vea dedeminde bir evi var ama dedemin akli dengesi yerinde ama 84 yasinda onun evini ustume gecirsem dedem vefat ettignde.cocuklari gene haklarini versemde hak talep edebilirler mi ? yasliydi akli dengesi yoktu die ama noterden dedem icinde cocuklardan hak talep etmicklerine dair hakkimi aldim hak talep etmicem die belge imzalatsam ? cvplarmisn lutfen
Vesayet nedir ve idari vesayet hakkındaki tüm detayları buradan öğrenebilirsiniz. ayrıca ücretsiz danışma da alabilirsiniz.