-
İstinabe Sorunu
İyi günler, İstanbul'da oturuyorum. Eskişehir mahkemesinde ben ve ev arkadaşımın sanık olarak bulunduğu bir dava açıldı. Sonra Nisanda Eskişehir'de duruşmamız olduğuna dair sms aldık. Benim ikametgah adresim İstanbul'da olduğu için istinabe yoluyla ifademin alınacağına ve duruşma tarihinin de Haziranda olduğuna dair tebligat aldım. Ev arkadaşımın ise ikametgah adresi başka bir il olduğu için ona da Martta duruşma tarihi verilmiş. Ancak kararı Eskişehir mahkemesi vereceği için hakimde iyi bir izlenim bırakmak ve lehimize bir karar alabilmek amacıyla duruşmaya Eskişehir'de katılmamızın daha iyi olacağını düşündük. Benim sormak istediklerim şunlar:
1- Arkadaşıma Martta başka bir ilde duruşma günü verilmiş ve bu Eskişehir'deki duruşmadan önce. Eskişehir'deki duruşmaya katılmak istediğini belirtmek için dilekçe vermesi gerekir mi?
2- Bana da Haziranda duruşma günü verildi ve bu da Eskişehir'deki duruşmadan sonra. Aynı şekilde benim de dilekçe vermem gerekir mi? Dilekçe vermeden Nisanda Eskişehir'deki duruşmaya gitmem sorun oluşturur mu?
Yardımcı olursanız sevinirim.
-
Cevap: İstinabe Sorunu
Yardım edebilecek yok mu?
-
Cevap: İstinabe Sorunu
her iki mahkemeye de dilekce vererk esas mahkemede duruşmaya katılacaginizi belirtmelisiniz.
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi