-
Trafik Kazası
merhabalar,geçen yıl yaptığım bir trafik kazası nedeniyle şu anda dikkatsizlik ve tedbirsizlik suçu ileyargılanıyorum.Kazada 10 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti.Bilir kişi raporunda 3/8 ben, 5/8 ölen çocuk kusurlu çıktı.Kaza yaptığım yer yeni yerleşime açılan, yapılaşmanın düzensiz olduğu bir yer.Kaza anayolda gerçekleşti.Daha sonra karşı tarafın yaptığı itirazlarda da oranlar değişmedi.Şimdi 24 mayıs ta bir mahkeme daha var ve büyük ihtimalle kararın çıkacağı söyleniyor.Nöbetçi mahkeme kaza yaptığımın ertesi günü beni serbest bıraktı ve daha sonraki mahkemede tutuklandım ve 28 gün ceza evinde kaldım.sizden ricam karar aşamasındaki bu davada olası karar ne olur, ne gibi bir ceza alabilirim ya da bir ceza alır mıyım? Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.
-
arkadaşlar bu konuda bir yardım edecek,bilgilendirecek kimseler yok mu?
-
TCK 455/1 maddesi uyarınca 2 yıl hapis cezası kusursuzluğunuz oranında yani 5/8 oranında indirilerek 9 ay hapis cezasına düşer. Bu cezayı TCK 59 maddesi uyarınca 1/6 oranında daha indirmek veya paraya çevirmek ve/veya ertelemek hakimin takdirine kalmıştır. Ama mahkemeden takdiri indirim sebeplerinin uygulanmasını istemek bu konuda faydalı olur. Selamlar.