VERGİ KAÇAKÇILIĞI ŞİKAYETİ bilgi talebi
çalıştığım kurum taksitli alışveriş yaptıran bir beyaz eşya ve züccaciye mağazasıdır buyuk bir beyaz eşya mağazasının da şubesidir ben de bu firmada fatura işlemleri ile ilgilenen 18 aydır bu firmada çalışıyor olmama rağmen sadece 4 aydır bordrolu olarak gözüken bi çalışanım bu firma ne yazık ki vergi kaçırmakta konu şöyle diyelim ki 10000 tl lik bir alışveriş yaptınız ve sözleşmenizi imzaladınız bölge olarak kırsala yakın bir alanda olduğumuz için 1000 müşteride 1 belki faturasını talep eden olur bunu bilen firma sahibi de ürünlere düşük fatura kestiriyor mesela 10000 lik alışverişe 7000 liralık 5000 liralık alışverişe 3000 liralık gibi ve faturası dahi kesilmeyen ama sözleşmeli olarak satışı yapılan ürünler de mevcut ben bu firmayı şikayet etmek istiyorum sonuç alabilirmiyim ? lütfen bana bi cvp verin
Cevap: VERGİ KAÇAKÇILIĞI ŞİKAYETİ bilgi talebi
lütfen bilgisi olan paylaşsın benim için çok önemli bir konu şimdiden teşekkür ederim
Cevap: VERGİ KAÇAKÇILIĞI ŞİKAYETİ bilgi talebi
bunla alakalı VERGİ DENETİM KURULU nun sitesinden ihbarınızı daha vergisel dile uygun bir şekilde ve tevsik edecek surette yaparsanız vergi müfettişleri yapacakları inceleme neticesinde firmaya gerekli vergi aslı ve cezasını keseceklerdir. bu konuda ihbar ikramiyesi talep etmeniz halinde usulüne göre size bir tazminat çıkabilir.