Ceza davasını kazanırsam avukat parasını karşı tarafmı öder
sahipli bir köpek tarafından ısırıldım, bunun üzerine şikayetçi oldum ve taksirle yaralamadan dava açıldı.elimde doktor raporu, kamera kayıtları filan mevcut.davayı kazanırım diye düşünüyorum, bu durumda avukat tutsam ücretini benmi öderim yoksa karşı tarafmı öder
Cevap: Ceza davasını kazanırsam avukat parasını karşı tarafmı öder
Avukatınızla anlaştığınız tutarı karşı taraftan alamazsınız.
Sanık için mahkumiyet çıkarsa, sanık sizin avukatınıza asgari tarife üzerinden ayrıca vekalet ücreti öder.
Bunu siz alamazsınız, kanunen avukatınızın hakkıdır.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Sanık için mahkumiyet çıkarsa, sanık sizin avukatınıza asgari tarife üzerinden ayrıca vekalet ücreti öder.
yani ilk planda ben peşin olarak avukatın ücretini öderim, sonrasında dava kazanılırsa avukat ekstradan karşı taraftan para alır doğrumudur.bu tarz davalarda yaklaşık ne gibi bir ücret çıkar acaba?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
yani ilk planda ben peşin olarak avukatın ücretini öderim, sonrasında dava kazanılırsa avukat ekstradan karşı taraftan para alır doğrumudur.bu tarz davalarda yaklaşık ne gibi bir ücret çıkar acaba?
Avukat ücreti size aittir .Vekalet ücretini Davayı kazanırsanız Karşı taraftan alır.
Yanız Avukatınızla anlaşır karşı tarafa ceza Davasından hariç Maddi Manevi Tazminat Davası da açarsanız Avukatlık ücretini zararlarınızı Mahkeme masraflarını karşı taraftan Talep edersiniz.