İhale sitesinden 127 bin dolandırıldim
Merhaba
İhale yoluyla satılan ihaleye en yüksek teklifi siz verdiniz deyip teminatı yakmamak için aracı almalısınız dendi tüm kayıtlar Whatsapp da. Dekontlar mevcut.
Hatta aracın çekici ye yüklenip bana gönderme tarihi bile verdi bugün için. Emniyetten sorguladigimda araç başkasına yapılmış. Adam oyaliyor telefonlara bakmamay a başladı. Şikayet sitelerinde şikayetleri de sonradan gördüm.
Dekont açıklama kısmında şu nolu aracın ödemesi şeklinde yazmıştım. izlemem gereken yolu lütfen tarif eder misiniz. Adana Kozan da faaliyet gösteriyor.
Aile olarak butik bir haldeyiz çoluk çocuk.
Cevap: İhale sitesinden 127 bin dolandırıldim
Bir ihale sitesinden
1) önce araçlara teklif vermek için 3000 teminat yatırıldı.
2) teklif verilen 5 araçtan 3 aracın bende kaldığı diğer ikisi arkadaşlar için
3) araçlar kontrol ettiğimde diğer sitelerde de ilandaydi hatta sigorta firmalarını aradığımda onlar da görüyordu.
4)araçlar için kendi hesaplarına ödeme aldılar şu şu nolu araç bedeli ödemesi diye
5)vekalet örneği gönderdiler noterden yaptırmak için
6)aracın cuma günü satışının tamamlandığı bilgisini verip cumartesi yani bugün için teslim edileceğini söylediler.
7)cuma akşamı aradığımda sarışın resmini gondermediler.
Hatta emniyetten sorguladim araç başkasına yapılmış hatta bana kaldı denilen 2 aracın ihalesi henüz bitmemiş görünüyordu
8) sonuç olarak site ihale kalmadığı halde kaldı gibi gösterip para alıyor ve kullanıyor. İade de etmiyor sürekli telefona çıkmıyor çıkınca da halledicem sorunu öğreneceğim diyor.
- - - Updated - - -
Bir ihale sitesinden
1) önce araçlara teklif vermek için 3000 teminat yatırıldı.
2) teklif verilen 5 araçtan 3 aracın bende kaldığı diğer ikisi arkadaşlar için
3) araçlar kontrol ettiğimde diğer sitelerde de ilandaydi hatta sigorta firmalarını aradığımda onlar da görüyordu.
4)araçlar için kendi hesaplarına ödeme aldılar şu şu nolu araç bedeli ödemesi diye
5)vekalet örneği gönderdiler noterden yaptırmak için
6)aracın cuma günü satışının tamamlandığı bilgisini verip cumartesi yani bugün için teslim edileceğini söylediler.
7)cuma akşamı aradığımda sarışın resmini gondermediler.
Hatta emniyetten sorguladim araç başkasına yapılmış hatta bana kaldı denilen 2 aracın ihalesi henüz bitmemiş görünüyordu
8) sonuç olarak site ihale kalmadığı halde kaldı gibi gösterip para alıyor ve kullanıyor. İade de etmiyor sürekli telefona çıkmıyor çıkınca da halledicem sorunu öğreneceğim diyor.
Kanaatimce dolandırıcılık sebebiyle en yakın zamanda bulunduğunuz yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulununuz. Siteyi, dekontları ve her türlü evrakı savcılığa teslim ediniz. Aynı şekilde para transferi yaptığınız bankanız ile görüşerek dolandırıcılığa maruz kaldığınızı, cumhuriyet başsavcılığına verdiğiniz suç duyurusuna ilişkin dilekçenizi göstererek gönderilen meblağın ilgili kişilere aktarılmaması için talepte bulununuz.
Konuya ilişkin Kartal'dan nöbetçi savcıya ifade verip suç duyurusunda bulundum ancak nitelikli dolandırıcılık ve tehdit eklenmemiş. Sonradan farkettim
Bir de icra dosyası hazırladım pazartesi vereceğim.
Sizde başvuruda bulunduğumu söyleyip dolandırıciyi bilgilendireyim mi yoksa direk gidip icra dosyasını da vereyim mi hemen.
Ne kadar sürer ve Adana da yeri benim gitmeme sebep olur mu davanın seyri ne olur?
İhtimaller nelerdir teşekkürler
WhatsApp yazışmalari dekontlar şikayet ve bilgileri ekledim
Alıntı:
Av. Berkay Başcı rumuzlu üyeden alıntı
Kanaatimce dolandırıcılık sebebiyle en yakın zamanda bulunduğunuz yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulununuz. Siteyi, dekontları ve her türlü evrakı savcılığa teslim ediniz. Aynı şekilde para transferi yaptığınız bankanız ile görüşerek dolandırıcılığa maruz kaldığınızı, cumhuriyet başsavcılığına verdiğiniz suç duyurusuna ilişkin dilekçenizi göstererek gönderilen meblağın ilgili kişilere aktarılmaması için talepte bulununuz.
Sn Başçı;
Şikayet ve icra dosyası oluşturduk ancak kişi bu parayı bı coin ve forexte kullanıyor benim düşüncem ve üzerine mal varlığı olmadığı gibi 30-40 haciz dosyası var.
Şu anda yoldayım Adana'ya gidiyorum tek başıma.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av. Berkay Başcı rumuzlu üyeden alıntı
Sn Başçı;
Şikayet ve icra dosyası oluşturduk ancak kişi bu parayı bı coin ve forexte kullanıyor benim düşüncem ve üzerine mal varlığı olmadığı gibi 30-40 haciz dosyası var.
Şu anda yoldayım Adana'ya gidiyorum tek başıma.