Babamin bosandigi esi veraset ilaminda cikiyor
Merhabalar babam in vefaatindan sonra veraset ilami cikarttim ve yapmis oldugu ikinci evlilikten bosandigi esi uzerimizde cikiyor arastirdim tebligat elimize ulasmadigi icin oluyormus ve bosanali 2 seneyi gecmisti simdi bize mirasci o bayan ve bankada olan paradan hak kazandi 1/4 hisse olarak payina duseni aldi.
Benim asil merak ettigim konu su babamin emekli maasinada basvuru yapti alabilirmi ayrica bende bosanma davasina bakan avukata tebligat istegi yaptim bu tebligatlar elime ulastigi zaman mirasciliktan dusecekmis. Bu bauan o sure zarfinda maasi alirsa ona cezai bir islem olurmu simdiden tesekkur ederim.
Cevap: Babamin bosandigi esi veraset ilaminda cikiyor
Bildiğim kadarı ile boşanan Eş mirastan Hak alamaz .
Çünkü Boşanan eş Mal Rejimi veya Mal ayrılığında Hakkını alır.
Boşanma İlamı kesinleştimi acaba? Ayrıca Nüfus dan düşürüldümü ?
Tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin Bosanma ilami kesinlesmemis nufus kayit ornegindede cikiyor ismi
- - - Updated - - -
Ayrica nufus kayittan kendimizmi dusutturcrz ne yapmam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim. Babamin uzerinde mal varligi var o bayan da ciktigi icin bisey yapamiyoruz su anda
Sorunuzun cevabı kendi içinde mevcut.
Alıntı:
Salih19844 rumuzlu üyeden alıntı
ayrica bende bosanma davasina bakan avukata tebligat istegi yaptim bu tebligatlar elime ulastigi zaman mirasciliktan dusecekmis.