-
Banka Borcu
Merhaba.
Benim sorunum banka borcum ile ilgili. İşten çıkınca banka borçlarımı ödeyemez oldum,bankalar borçlarımı avukata devrettiler. iki bankaya 4 ödemem var, bir banka ile uzun uğraşlardan sonra anlaştık ve şuan iki ödememi sıkıntısız her ay düzenli ödüyorum ama ikinci bankada sıkıştırıyor ve ödeme istiyor istediği miktar şuan iş bulamadığım ve diğer ödemede olduğu için beni aşıyor. İhbarname geldiğinde bir arkadaşımın tavsiyesiyle ne kadar etkili olur bilmiyorum ama adliyeye gidip yedi gün içinde mal beyanında bulundum ödeyecek gücüm olmadığını hiç bir taşınmazım olmadığını ve şuan iki adet icra dosyası ödediğimi ve bitince uygun taksitler halinde ödeyeceğim bildirdim. Ailemin yardım edecek gücü yok elime geçen miktarlarla ancak bu kadar ödeyebiliyorum banka avukatı arayıp ısrarla büroya gelin görüşelim diyor ben diğer borçlar bitmeden ödeyemem param yok diyorum anlatamıyorum o zaman yapacak bir şey yok eve icraya geliriz diyorlar. Evde alacak para edecek ne var bilmiyorum, borçlu olmanın verdiği stres yeterince kötüyken avukat çalışanlarının ısrarları ve mecbursunuz ödeyeceksiniz diye sürekli arayıp durmaları ayrı bir sıkıntı. Sanki ben isteyerek ödemiyorum lütfen bu konuda nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olursanız çok sevinirim diğer ödemelerin bitmesi 1 yılı bulacak. Maaş haczinde sırayla ödeme alıyorlar da çalışmayınca da sıra söz konusu olmuyor mu çalışmayandan niye sırayla almıyorlar.
-
Cevap: Banka Borcu
2 yıl önce arkadaşımın başına geldi böyle bir olay sadece gördüklerimi yazıyorum 2 bankaya kredi kartı borcu vardı 6 ay ödeme yapmadı kendisi öğrenci mahkemeye verdiler avukatın yanına gitti kendisinin öğrenci olduğunu hiç bir şekilde sigortasının olmadığını söyledi daha sonra banka ile anlaşıp borcun tamamını taksite bağladılar aylık olarak ödüyor birde avukat masraflarını kendisi karşıladı bence gidip sizi arayan avukat ile yüz yüze görüşün belki o durumda size daha iyi yardımcı olur
-
Cevap: Banka Borcu
Öncelikle çalışan için maaş haczinde sıraya giriyorlar, çalışmayan kişide neden beklemiyorlar, sorunuza cevap vereyim.
Alacaklı alacağını en kısa sürede tahsil etmek ister ve maaşın 1/4'ü ile yetinmek zorunda. Maaştan kesinti varken de eve hacze gelebilir veya başka bir malvarlığı bulunursa bunun haciz yoluyla satışına başvurabilir.
Alacaklıyı ikna edebildiğiniz ölçüde taksit veya erteleme yapabilirsiniz. Ancak bu halde de faiz işlemeye devam eder.