28 yildir evimde kira odemeden oturan akrabam
Merhaba,
1990 yilindan beri amcam evimizde kira vermeden oturuyor. Zaten kiraci sifati ile de oturmuyor kendisi. Tamamen babamin yufka yuregi nedeniyle oturmakta. Fakat artik birkac senedir bize tak dedi cunku kendine ev aldi kiraya verdi sonra baska ev alicam deyip evini satti bankadan faiz aliyor ev bakiyorum bulamiyorum diye bizi oyalayip evimizden cikmiyor. Bizim ona hukuki bir yaptirimimiz olabilir mi acaba? Mesela annem suan gecmis 30 yilin kira bedelini istemekten bahsediyor bu mumkun mu? Ya da biz hukuki olarak bir yaptirimda bulunacak olsak kendisi karsi ataga gecebilir mi? Sadece hatir gonulle evimizi actigimiz insan hak talep edebilir mi?
Simdiden tesekkur ederim okuyanlara cevap verenlere..
Cevap: 28 yildir evimde kira odemeden oturan akrabam
Ecrimisil yani emsal kira bedelini talep edebilmek için müdahaleden men talebini iletmiş olmanız gerekir.
Şu ana kadar böyle bir şey yapmadığınızı anladığım için noterden çekeceğiniz ihtar sonrası için ecrimisil talep edebilirsiniz.
Cevap: 28 yildir evimde kira odemeden oturan akrabam
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Ecrimisil yani emsal kira bedelini talep edebilmek için müdahaleden men talebini iletmiş olmanız gerekir.
Şu ana kadar böyle bir şey yapmadığınızı anladığım için noterden çekeceğiniz ihtar sonrası için ecrimisil talep edebilirsiniz.
selamlar
benzer bir durumun tersindeyim.
annemden 1 ev kaldı
annemin mırasçılık belgesini ben küçükken babam çıkarttı.
annemin eski eşinden çocukları olmasına rağmen sadece ben ve babam gözükmekteyiz.(babamda daha sonra rahmetli oldu)
şuan anne tarafıyla husumet olduğundan
diğer çocuklar
mirasçılık belgesinin iptalini içeren dava açtılar
ve aynı ilerleyen süreçte benden ecrimsil talebiyle müdahalenin men i davası açacaklarını söylüyorlar.
şuan halen mirasçlk belgesinin iptali davası aşamasındayız.
sorum şu ki
bana hangi tarihten itibaren geçmişe dönük kira talepleri olabilir?