İftira atıldı aklandım şimde ne yapacağım?
Değerli hukukçular olayı kısaca anlatmak istiyorum.
Bakanlığa bağlı bir devlet kurumu, hakkımda bir gizli tanık tarafından bir kodlama yapıldığı ile ilgili savcılığa bir suç duyurusu yaptı ve savcılık hakkımda soruşturma başlattı. Gözaltı işleminden sonda adli kontrol kararı ile serbest bırakıldım. Aynı günde açığa alındım.
Daha sonra savcılık gizli tanığın ifade verdiği başsavcılığa müzekkere yazarak gizli tanığın ifadesini ve hakkımda yapılan kodlamayı gösterir evrakı istiyor. Daha sonra evrak geliyor. Gelen evrakta hakkımda gizli tanık tarafından yapılan bir kodlama olmadığı belirtiliyor. Neyse sonuçta beraat ettim.
Yani bu devlet kurumu olmayan bir şeyi varmış gibi hakkımda ihbarda bulunmuş.
Şuanda ben bu iftira suçu ile ilgili nasıl şikayette bulunabilirim? Bakanlığı mı şikayet edeceğim idare mahkemesine mi şikayet edeceğim normal savcılığa mı şikayet edeceğim? Bir devlet kurumu tarafından iftiraya uğrayacağım aklıma gelmezdi.
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İftira atıldı aklandım şimde ne yapacağım?
kodlama derken ne demek istiyorsun biraz ayrıntılı anlatır mısın olayı
Alıntı:
polis340 rumuzlu üyeden alıntı
kodlama derken ne demek istiyorsun biraz ayrıntılı anlatır mısın olayı
malum bir fişleme listesi
Devlet tarafından kovuşturma yapılmış ise ve Hakkınızda Dava açılmış Hapis de kalmamış iseniz pek birşey yapamazsınız
Maddi zarar görmüş iseniz Devlete Dava açarsınız.
Beraat almış iseniz İş veren sizi işe almıyor ise İşe iade Davası açarsınız.
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
Devlet tarafından kovuşturma yapılmış ise ve Hakkınızda Dava açılmış Hapis de kalmamış iseniz pek birşey yapamazsınız
Maddi zarar görmüş iseniz Devlete Dava açarsınız.
Beraat almış iseniz İş veren sizi işe almıyor ise İşe iade Davası açarsınız.
ohal şartlarında işe iade davası da imkansız sanırım