karım aldattı çocuğun velayetini alabilirmiyim
7 yıllık evliyiz eşiminn beni aldattığını öğrendim resim mesaj şahit hepsi var çocuk 5 yaşında erkek şu an dava açdım ve mahkemeyi bekliyorum eşim çoçuğun yanında sevgisiyle uygunsuz hareketler yapıyor birde çocuğun yanında konuşuyor sevgisiyle çoçuk bu konuşmayı duyuyor birde şöyle bir durum var sevgilisinden çocuk aldırma durumu bu kürtaj olayını ortaya çıkarıp ceza aldırabilirmiyim çocuk şu anne yanında mahkeme olana kadar çocuğumu böyle birine bırakmak istemiyorum
Cevap: karım aldattı çocuğun velayetini alabilirmiyim
Belirttiğiniz durumları Şahit ve Delillerle ispat ederek Aile Mahkemesine Geçici Velayet Davası açabilirsiniz.
Ayrıca Çocuk için Mahkemeden Uzman Kişilerce Rapor alınmasını Talep edebilirsiniz
- - - Updated - - -
Belirttiğiniz durumları Şahit ve Delillerle ispat ederek Aile Mahkemesine Geçici Velayet Davası açabilirsiniz.
Ayrıca Çocuk için Mahkemeden Uzman Kişilerce Rapor alınmasını Talep edebilirsiniz
Zina nedeniyle açacağınız boşanma davasında eşinizin bir başkasından hamile kalıp kürtaj yaptırdığını ispatlayabilirseniz, bu boşanma nedenidir. Ancak bundan dolayı bir ceza almaz. Çünkü zina TCK'ya göre suç değil.
Zina nedeniyle boşanma davası ancak cinsel ilişki varsa açılabilir. Sadece kürtaj yaptırdığını değil, çocuğun başkasından olduğunu da ispatlamalısınız. Bunu ispatlamada sorun çıkacaksa, sadakatsizlik için genel hükümlere göre evlilik birliğinin sarsılması nedeniyle dava açmalısınız.
Eşinizin başkasıyla ilişkisi başlı başına sizin velayeti almanızı sağlamaz. Ancak çocuğunuzun yanındaki uygunsuz davranışları (bununla neyi kastettiğiniz açık değil - çok farklı şekillerde anlaşılabilir.) nedeniyle velayeti alma imkanı olabilir. Bunun için *uygunsuz davranış*ın ne olduğu önemli.
çocuğun eline telefon verip parkda sevgisiyle çocuk telefonla oynarken sarılma öpüşme vb uygunsuz hareketler yapmış bu konuda resim gibi bir kanıt yok ama anlattığı biri var şahit olarak birde çoçuğun yanında görüntülü konuşmuş sevgilisiyle oda bir daha buluşduğumuzda şöyle böyle yaparız diye cümleler söylemiş
Deliller ve gerçeklikleri önemlidir.
Benim eşim benim telden anlaştığı bir erkeğe mesaj atıp onla sevgili gibi mesajlaşip bana ftira atmaya kalkışmıştı. Neyse ki ben faturada o numarayı görüp avukat ile duruma müdahale edip eşimin oyununu ortaya çıkarmıştım.
Böyle vakalar da olduğuna göre bu zina suçunu eşine isnad edenin çok kuvvetli delilleri olması gerek ve bu delillerin komplo olup olmadığı da iyice incelenmesi gerek.
Geçmiş olsun
- - - Updated - - -
Deliller ve gerçeklikleri önemlidir.
Benim eşim benim telden anlaştığı bir erkeğe mesaj atıp onla sevgili gibi mesajlaşip bana ftira atmaya kalkışmıştı. Neyse ki ben faturada o numarayı görüp avukat ile duruma müdahale edip eşimin oyununu ortaya çıkarmıştım.
Böyle vakalar da olduğuna göre bu zina suçunu eşine isnad edenin çok kuvvetli delilleri olması gerek ve bu delillerin komplo olup olmadığı da iyice incelenmesi gerek.
Geçmiş olsun