144.madde ile göreve iade edilen memur, idare mahkeme iptal kararına rağmen maaşlarını geri alamazmı
aralık 2015 te görevden uzaklaştırıldım. ilk uzaklaştırma kararı ve sonraki 2 şer aylık 3 tane uzatma kararına idari mahkemede dava açtım. 11 ay sonra kasım 2016 da 657 sayılı kanun 144.maddesine istinaden göreve iade edildim. 2017 martında idare mahkemesi 3.uzatma kararını iptal etti. 2017 haziranında idare mhkemesi ilk açığa alınma kararım ve ilk 2 aylık uzatma kararını iptal etti. 2017 kasım ayında ikini 2 ayık uzatma kararını iptal etti. yani açtığım tüm idare davlarını kazandım.
11 ay açıkta kaldığım süre görev süremden sayılmadı ve maaşlarım geri ödenmedi. personel başkanlığına bununla ilgili dilekçe verdim.. cuma günü personel başkanlığından vhki memuru aradı ve 11 ayı görev süremden saydıklarını maaşlar içinse bölge müdürlüğüne başvurmamı söyledi. bölge müdürlüğündeki tahakkuktaki personel 144.maddeye istinaden geri göreve iade edildiğim için maaşlarımın geri ödenmeyeceğini söyledi...
durum gerçekten böyle mi.. göreve iade edilirken müfettiş raporuna istinaden hakkımda görevi kötüye kullanma suçundan kamu davası açıldı.ilk duruşma 2018 nisan ayında.. şimdi ben elimdeki bölge idare mahkemesi iptal kararlarına istinaden 11 aylık açıkta kaldığım sürede eksik ödenen maaşlarımı faiziyle geri isteyebilir miyim. yoksa hakkımda açılan görevi kötüye kullanma kamu davası sonucunu beklemeli miyim? ya da 144. maddeye göre göreve iade edildiğim için hiçbir şekilde bu maaş haklarımı geri alamaz mıyım?
Cevap: 144.madde ile göreve iade edilen memur, idare mahkeme iptal kararına rağmen maaşlarını geri alamazmı
Tam yargı davası aç idare mahkemesine alırsın.Adamlar parayı vermemek icin sana ödeyemeyiz derler tabi sana ödeme yaparlarsa bütçeden 11 aylık maaş para eksilecek.Yasal faizi belirtmeyi unutma yoksa yasal faizsiz ödeme alırsın