Satın alınan evin eski sahiplerinin boşanması
Merhabalar kolay gelsin
2015 Aralık ayında bir konut satın aldım.Aldığım kişi resmi olarak evli idi ama düğün falan olmadan ayrılmışlar manevi olarak,hukuki olarak hala evlilermiş .Daha yeni boşanma davası açıyorlar
Ben evi emlakçı aracılığı ile satın almıştım.Sözleşmem mevcut
Sormak istediğim soru şu şekilde : Evi satın aldığım kişinin boşanma davası benim evimi,tapumu etkileyecek bir durum yaratır mı ? satış iptali vs yoksa sadece onların kendi arasındamı problem yaşatır ?
kredi kullanarak evi satın aldım,havale dekontoları falan herşey duruyor.
teşekkür ederim sağolun.
Cevap: Satın alınan evin eski sahiplerinin boşanması
Boşanma Davası evin alış Tarihinden önce ise Mal Rejimi Boşanma Tarihine Kadar olan sürede geçerli olduğundan fazla sıkıntı olmaz
Eğer Boşanma Davası açılma tarihinden sonra alınmış ise Mal kaçırma sorunu karşınıza çıkar.
Heleki Davalılar arasında tanıdık birisi iseniz sorun dahada büyük olur.
Eğer bu ev satan kişinin miras yolu veya kişisel malı ise yine sorun olmaz
Cevap: Satın alınan evin eski sahiplerinin boşanması
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma Davası evin alış Tarihinden önce ise Mal Rejimi Boşanma Tarihine Kadar olan sürede geçerli olduğundan fazla sıkıntı olmaz
Eğer Boşanma Davası açılma tarihinden sonra alınmış ise Mal kaçırma sorunu karşınıza çıkar.
Heleki Davalılar arasında tanıdık birisi iseniz sorun dahada büyük olur.
Eğer bu ev satan kişinin miras yolu veya kişisel malı ise yine sorun olmaz
teşekkür ederim cevabınız için.
sanırım evi aldığımda boşanma davaları yoktu hukuki olarak ama manevi olarak ayrılardı.
evi satın aldığım kişileri tanımıyorum bir bir bağım yok,zaten evide emlakçıdan sözleşme imzalıyarak aldım.
sözleşemede miktar ev içersinde bulunan demirbaşlar herşey yazıyor