Karşılıklı boşanma davası
Merhabalar. 22 Ekim 2017 tarihinde resmi nikahla evlendim.15 gün birlikte müşterek konutta yaşadık ancak eşimin aşırı cinsel istekleri ve alkol alarak cinsel istekleri yerine gelmediğinde hakaret etmesi vs sebebiyle 6 Kasım 2017 de evi terk ettim.ancak esim ben evi terk ettikten sonra kayıp ihbarıyla birlikte evde bulunan para ve altınları çaldığım iddiasıyla şikayette bulundu.1 hafta boyunca bana hakeret içeren hapis tehdidi ile karşısına çıkmam gerektigisi söyleyen mesajlar yazdı.bir hafta sonra yüzünüze konuştuğumuzda geri dönmem için iftira attığını ancak şikayetini geri çekeceğini ve eve dönmemi istediğini söyledi.akabinde şikayetini altınları karımın çaldığını iddia etsemde ben onları evde buldum diyerek sikayetinden vazgeçti.sonrasinda eve dönmemi beklemeden davalı tarafın kusurlu hareketleri ve evi terk sebebiyle evlilik birliğinin temelden sarsıldığı gerekçesiyle boşanma davası açtı.avukatim aracılığı ile davaya cevap ve karşı dava dilekçesi hazırladık ve mahkemeye sunduk.evden ayrılma gerekçenin ve eşimin iftirası nedeniyle hakkımda açılan dosyada numarasi ile birlikte dilekcemizde yer aldı.simdi sırada karşı tarafın yani eşimin davacı/ karşı davalı olarak vereceği cevaba cevap dilekçesinde.kendisi bu dilekçede benim evlenmeden önceki erkek arkadaşımla gorustugumu aramızdaki problemlerin bu sebepten kaynaklandığını iddia edecekmiş.bir arada yaşadığımız 15 gün boyunca söz konusu görüşme olmamış ancak evden ayrılırken ve ayrıldıktan sonra görüşme olmuştur.sizden ricam durumu değerlendirip karşı tarafın yalancı sahitte getirebileceğini göz önünde bulundurmaniz. Sizce davada durum ne olur yardımcı olur musunuz?
Cevap: Karşılıklı boşanma davası
evden ayrılmanız boşanma davası açmanız resmen evli göründüğünüz eşinize sadakat yükümlülüğünüzü ortadan kaldırmaz. evden ayrıldıktan sonra bahsedilen 3. kişi ile hayatın olağan akışına ters görülebilecek seviyede görüşüyor olmanız ispatlanabiliyorsa evlilik birliğinin temelden sarsılması esasına dayalı davası kabul edilir. eşinize yönelik ortaya attığınız iddalar ispata ihtiyaç duymaktadır. sizi altınları alıp kaçtı diye ihbar etmesi sonra bu iddasından vazgeçmesi kusur sayılabilir. ancak o altınlar zaten size ait olduğundan ortaya atılan iddada boşa çıkmaktadır ve gerçekten altınlarınızı alıp gitmiş olsanız bile bu bir suç değeri taşımaz.
- - - Updated - - -
evden ayrılmanız boşanma davası açmanız resmen evli göründüğünüz eşinize sadakat yükümlülüğünüzü ortadan kaldırmaz. evden ayrıldıktan sonra bahsedilen 3. kişi ile hayatın olağan akışına ters görülebilecek seviyede görüşüyor olmanız ispatlanabiliyorsa evlilik birliğinin temelden sarsılması esasına dayalı davası kabul edilir. eşinize yönelik ortaya attığınız iddalar ispata ihtiyaç duymaktadır. sizi altınları alıp kaçtı diye ihbar etmesi sonra bu iddasından vazgeçmesi kusur sayılabilir. ancak o altınlar zaten size ait olduğundan ortaya atılan iddada boşa çıkmaktadır ve gerçekten altınlarınızı alıp gitmiş olsanız bile bu bir suç değeri taşımaz.
Altınlar nikahta takılanlar paralar( 15bin) TL ise eşime aitti.bu iftira kurgusunu yaptığının itirafina sahitlerim var ayrıca boşanma davası açtığı gün bana yazdığı seni seviyorum gel vazgeçelim bosanmayalim içerikli SMS kayıtlarında var.esimin infazı varmış farklı suçlardan şikayet edersem infazının yanacağım söyleniyor ben anlaşma yoluna gitmek istiyorum ancak evlilik kısa sürdüğünden hakimin davayı reddetme olasılığı çok yüksek diyorlar
Alıntı:
akturkg rumuzlu üyeden alıntı
Altınlar nikahta takılanlar paralar( 15bin) TL ise eşime aitti.bu iftira kurgusunu yaptığının itirafina sahitlerim var ayrıca boşanma davası açtığı gün bana yazdığı seni seviyorum gel vazgeçelim bosanmayalim içerikli SMS kayıtlarında var.esimin infazı varmış farklı suçlardan şikayet edersem infazının yanacağım söyleniyor ben anlaşma yoluna gitmek istiyorum ancak evlilik kısa sürdüğünden hakimin davayı reddetme olasılığı çok yüksek diyorlar
Doğrudur 1 yıldan önce anlaşmalı olarak boşanamazsınız.
Mi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi