İnstagram Dolandırıcılığı
Merhabalar bir sorum olacak,
Son zamanlarda 2-3 günde bir instagramda reklamlar görüyorum bu reklamlar story kısmında çıkıyor şöyle;
Moonboot 100 TL ( normal fiyatı 1000 tl)
Adidas ayakkabı 1 adet 70 TL ( normal fiyatı 400 tl)
Moncler Montlar 150 TL (yine normal fiyatı en az 3.bin tl)
gibi reklamlara çok fazla denk geliyorum hepsi de farklı günlerde çıkıyor ama tasarım olarak aynı tarzda reklamlar. Ve bunalrın aynı dolandırıcı olduğunu anladım çünkü sattıkları şeyler pahalı ürünler o fiyata alınmaz..bir kaç tanesinden sipariş verdim kapıda ödeme olduğu için kargoyu kontrol edip parayı ödemedim, gerçekten kutunun içine terlik vb gibi ürünler koyup kargoluyorlar. Bunların bir çete olduğunu düşünüyorum ve artık bulunmalarını istiyorum bunlar için ne yapılabilir? Bir kaç kere şikayet dilekçesi gönderdim ama ilgili kimse bulamadım. Dolandırılan çokça insan var.. Bu reklamlar 3-4 aydır dolaşıyor instagramda..sürekli yeni adres açıp öncekini kapatıyorlar.
Cevap: İnstagram Dolandırıcılığı
Merhaba ben de İnstagramdan dolandırıldım.victoria secret ürünleri sattığını sandığım bi kişiden.o kadar gerçekçiydi o var bu yok şeklinde cevaplar yazıyordu.kargo takip numarasını tabiki yollayacağım diyip engelledi.normalde itibar etmem ama öyle güzel cümlelerle ikna etti ki.690 tl hesabına havale yaptım.elimde sadece isim soyisim İban,kullanıcı adı ve konuşmaların ekran görüntüsü var.engelledikten sonda bende fake İnstagram hesabı açıp adını soyadını ibanını bana yolladığı şeklinde ifşa ettim.sayfasına dolandırıcı olduğunu yazdım Paramı iade et diye bi sürü ürün resminin Altına yazdım.sonra dm den cevap verdi önce beni Korkutmaya çalıştı yalan kanun maddeleriyle sonra inanmadığımı görünce polisim dedi ona da inanmayınca eft yaptığın kişi ben değilim bişey elde edemezsin Yok vicdan yaptım şimdi ödeyemem diyip banka hesabındaki kalan görüntüyü attı 3ay sonra ödeyeceğim vs sonra iban ver Yok hesabı kapatma şimdi engelliyorum ödeyeceğim zaman ulaşayım dedi.ben savcılığa suç duyurusunda bulunmak istiyorum.sahte kimlikle banka hesabı açılabilir mi?nasıl bi dilekçe yazmalıyım.olay Marmarisde dün oldu şimdi başka şehirdeyim.marmaris savcılığına şeklinde başlayıp mı dilekçe yazmalıyım?bi sonuç elde eder miyim?bunun polimiğini de yaptı bişey elde edemezsin dedi.690 tl gitti salak yerine koyulmak ben yemedim sen ye.çok ağır.yol gösterebilir misiniz
Savcılığa dekont konuşmaların ekran resmî ve instagram hesabı dilekçe ile vermem yeterli olur mu?
Nereye başvursam sonuç alırım
Sn. Seçil S.,
Bulunduğunuz yer savcılığına şikayette bulununuz. Savcılığa nasıl şikayette bulunacağınızı bilmiyorsanız,Savcılığa Şikayet Nasıl Yapılır? başlıklı makaleyi inceleyiniz.
Transfer yaptığınız bedeli geri alabilmek adına ise, hukuk davası açabilir yahut doğrudan icrai takibata başlayabilirsiniz.