Merhabalar, icra kefilliği ile ilgili bir kaç sorum olacak.Yaklaşık bir yıl kadar önce evimize icra memuru ve alacaklı avukatı geldi babamın borcundan dolayı haciz işlemi yapılacağını söylediler eve girildi bakıldı ve içerdekileri yedieminli olarak bana bırakılacağı söylendi buraya kadar her şey normal fakat ben 19 yaşında bir öğrenci bir gencim haliyle haciz için geldikleri zaman korku ve telaş içinde kaldım o anda bana ne imzalattırdılar hatırlamıyorum(gelen avukat gayet anlayışlı biriydi bana söylemeden böyle bir şey yapıcağını sanmıyorum yediemin kağıdı bu eşyaları sana zimmetliyoruz dedi ama kuşku işte geçmiyor).
Aklıma takılan soru şu acaba bana yedieminlik yanında icra kefaleti tarzı bi şey yazdırıp imzalattılar mı?Ufak bir ihtimalde olsa o anki telaşımdan dolayı hatırlamadığım için içimde bir korku var.Burda okuduğum kadarıyla kefilliğin olabilmesi için bir miktar ücret yatırmam gerekiyormuş ben yatırmadım benim adıma bi başkası yatırmış olabilir mi?Aynı zamanda icra kefiline en kısa sürede icra emiri gönderilmesi gerekirmiş.e-devlette adıma icra dosyası yoksa böyle bi şey imzalattırılmamış diyerek rahatlayabilir miyim?
Biraz boşa evham yapıyorsun diyebilirsiniz ama gerçekten aklıma bu ihtimal geldikçe uyuyamıyorum babam iflas ettiği için bi çok yere borcu var ve ben bu borçlara kefil yapıldıysam 10 sene boyunca her an adıma icra takibi başlatabilirler korkusu gerçekten uyutmuyor insanı.böyle bi kefillik olup olmadığını nasıl öğrenebilirim yardımcı olur musunuz?