bulunduğum ilçe mahkemesinde duruşmaya katılma
merhabalar kolay gelsin hukuki ailesi
Perşembe günü başka ildeki askiye ceza mahkememin duruşması nisan ayına ertelendi. ve hakim gelmenize gerek yok bulunduğunuz ilçe mahkemesinde duruşmaya katılabilirsiniz dedi. ancak e-devletimde baktığımda halen aydında görünüyor dava. acaba bu süreçte benim mi bulunduğun ilçe mahkemesine müracat etmem gerekiyor tam olarak ne yapmalıyım bilmiyorum. yardımlarınızı rica ederim.
teşekkürler.
Cevap: bulunduğum ilçe mahkemesinde duruşmaya katılma
Hakimin söylediğini yanlış anlamışsınızdır. Gelmenize gerek görmemiş olabilir ancak davanın yeri değişmez. Davadaki sıfatınız nedir?
Ayrıca duruşmaya katılmak ile davaya katılmak çok farklı şeylerdir. Duruşmalara canı isteyen herkes katılabilirken davaya katılmak belli şartlar gerektirir.
Bence siz davada tanıksınız.Muhabere yolu ile bulunduğunuz yer mahkemesinde ifadeniz alınacak ve ilgili yerde bulunan mahkemeye ifadeniz gidecektir.
Yanıtlar için çok teşekkürler.
Ben sanığım, arkadaşım da tanık. Perşembe günü duruşma başka ilde görüldü bizde gittik arkadaşımla ancak onun tanıklığına başvurulmadı. Hakim bana gelmene gerek yok bulunduğun ilçede duruşmaya katılabilirsin dedi. Duruşma ertelendi.
Şimdi biz bir dilekçe vererek duruşmaya bulunduğumuz ilçeden mi katılmak istediğimizi belirteceğiz yoksa birşey yapmamıza gerek olmayıp bizi çağıracaklar mı?
teşekkürler.
- - - Updated - - -
Yanıtlar için çok teşekkürler.
Ben sanığım, arkadaşım da tanık. Perşembe günü duruşma başka ilde görüldü bizde gittik arkadaşımla ancak onun tanıklığına başvurulmadı. Hakim bana gelmene gerek yok bulunduğun ilçede duruşmaya katılabilirsin dedi. Duruşma ertelendi.
Şimdi biz bir dilekçe vererek duruşmaya bulunduğumuz ilçeden mi katılmak istediğimizi belirteceğiz yoksa birşey yapmamıza gerek olmayıp bizi çağıracaklar mı?
teşekkürler.
Hakimin söylediğini yanlış anlamışsınız. Sizin bir sonraki duruşmanız yine aynı yerde olacak, bulunduğunuz ilçede değil. Dolayısı ile bulunduğunuz ilçede görülmeyecek olan davanıza bulunduğunuz ilçede katılmanız mümkün değil. Dilekçe ile böyle birşeyi sağlamanız da söz konusu değil. Hakim, sonraki duruşmaya gelmenize gerek görmemiş. Ancak siz gitmek isterseniz iyne aynı mahkemeye günü ve saatinde giderek katılabilirsiniz.
Bulunduğunuz ilçede yapılan duruşmalara katılmak isterseniz de, nerede duruşma yapıldığını görürseniz kimseden izin almadan canınız ne zaman isterse dalın içeriye oturun bir dinleyici koltuğuna. Bunu hakimin söylemesine gerek de yoktu.