Cumhurbaşkanına Hakaret suçundan beraat ettim. Şikayetçiye tazminat davası açabilir miyim?
bir kişi beni Cumhurbaşkanına hakaret etti diye çalıştığım kuruma şikayet dilekçesi verdi önce kurum tarafından soruşturma geçirdim arkasından adli makamlar tarafından mahkemem yapıldı ve 23.01.2018 tarihinde beraat ettim. konuştuğum arkadaşlarım önce iftira atmak suçundan sonra manevi tazminat davası açmamı söylediler. sizce ne yapmalıyım maddi ( çalıştığım kurum hakaret davası yüzünden maaşımdan 1/8 oranında kesinti yaptı) manevi tazminat davası açarsam ki (bu dava yüzünden psikolojim bozuldu eşimden ayrıldım ve işyerinde çalıştığım arkadaşlarım bana yüz çevirdi) ne kadar tazminat alabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Cumhurbaşkanına Hakaret suçundan beraat ettim. Şikayetçiye tazminat davası açabilir miyim?
Şüphe üzerine anayasal hakkı olan şikayet hakkını kullanabilir.Tazminat davası açsan da kazanacağını düşünmüyorum
Cevap: Cumhurbaşkanına Hakaret suçundan beraat ettim. Şikayetçiye tazminat davası açabilir miyim?
Bence makul bir miktar üzerinden tazminat davası açma hakkın vardır.Hatta buna bağlı olarak maşından yapılan kesintiyi de maddi olarak isteyebilirsin.Varsa psikolojik tedavin için yaptığın harcamaları da maddi yönden tazmin edebilirsin. Ceza alması için de iftira atmak suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin.
Teşekkür ederim
- - - Updated - - -
Alıntı:
metehan50 rumuzlu üyeden alıntı
Bence makul bir miktar üzerinden tazminat davası açma hakkın vardır.Hatta buna bağlı olarak maşından yapılan kesintiyi de maddi olarak isteyebilirsin.Varsa psikolojik tedavin için yaptığın harcamaları da maddi yönden tazmin edebilirsin. Ceza alması için de iftira atmak suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin.
Teşekkür ederim
- - - Updated - - -
Alıntı:
metehan50 rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim
Somut olayın iftira suçunu düzenleyen 267. madde kapsamınamı girdiği yoksa Anayasal şikayet hakkınınmı kullanıldığı tartışılmalıdır. Anlatıma göre şahsi görüşüm Anayasal şikayet hakkının kullanılması olarak kabul göreceğinden açılması olası tazminat davası reddedilir.
Merhaba bir sorum olacaktı bir kişinin şikayet etmesi ve başka hiç bir delinin olmaması sucun oluşması için yeterli midir ?
- - - Updated - - -
Hocam merhaba aynı olaydan bizde muzdaribizde durumunuz tam olarak nasıldi anlatabilir misiniz ?