Motosiklet kazası ve tazminat
İyi pazarlar diliyorum sayın büyüklerim. Ben 31 aralık 2017 gecesi motosikletimle seyir halindeyken karşı şeritten gelen otomobil sağa dönmek istiyor ve birden önüme kırıp şeridine atlıyor bende frenliyorum fakat duramayıp sağ ön kapıdan vuruyorum. Kaza tutanağında %75 karşı taraf suçlu %25 ben suçlu bulunuyorum. Hastane raporunda 1.41 alkollü olduğum gözüküyor ve benim sağ 3 kaburga kemiğim kırık ve akciğere batıyor akciğer sönmesinden ameliyata giriyorum. Ve 12 gün sonunda hastanede trdavim bitip taburcu oluyorum. Benim sorum şu olucak sayın büyüklerim ben tazminat davası açmak istiyorum ve karşı taraftan şikayetçiyim. Alkollü olmamdan dolayı maddi manevi tazminat davası açmamda bir problem olabilirmiş. Karşı tarafın aracında 20 bin TL benim aracında 4 bin TL masraf vardır. Bu masraflar taraflara nasıl yansıtılır. Alkollü olduğum için tüm suçlu benim gözükürüm bunu merak ediyorum. Ama kazada alkolün etkisi kesinlikle yoktur düz yolda ben giderken o benim şeridine atlamıştır. Saygılarımla Ömür Şahin AKMAN
Cevap: Motosiklet kazası ve tazminat
Konuyla ilgili bilgi sahibi olan bilgi paylaşımında bulunursa çok sevinirim.
Alkollü olmanızdan dolayı tüm suçlu siz görünmezsiniz. Ayrıca yaralanmanız nedeni ile açacağınız maddi manevi tazminat davasında alkollü olmanız değil kusur oranları önemlidir. Karşı taraf taksirle yaralama suçundan ceza alacak. Uzlaşma yolunu seçmenizde fayda olabilir.
İlginiz için teşekkür ederim. Evet alkolden dolayı bi sorun çıkmadı. Neden uzlaşmamı önerdiniz ben zaten şikayetçiyim ve ceza almasını da istiyorum benim tüm iş hayatımı bitirdi.
Alıntı:
ŞahinAkman rumuzlu üyeden alıntı
İlginiz için teşekkür ederim. Evet alkolden dolayı bi sorun çıkmadı. Neden uzlaşmamı önerdiniz ben zaten şikayetçiyim ve ceza almasını da istiyorum benim tüm iş hayatımı bitirdi.
Alacağı ceza muhtemelen para cezası olacak ve size bir yararı olmayacak. Bunun yerine tüm maddi manevi zararlarınızı dava açmanıza gerek kalmadan karşılamayı teklif ettiği takdirde yıllarca davalarla uğraşmadan hem kolay hem de iki tarafın yararına bir çözüm olabilir demek istedim.
Kaldı ki kaza tam anlattığınız gibi ise bana göre karşı taraf tamamen kusurlu. Sizin geçip gitmenizden sonra sağa dönmesi gerekirken önünüze geçip dönmeye kalkışmış. Mahkemede bu durumu ileri sürüp mutlaka uzman bilirkişi raporu isteyin, polisin tutanağı ile yetinmeyin. Ayrıca asla alkollü araç kullanmayın. Unutmayın motosiklette alkolden kaynaklanan risk otomobile göre iki kat daha fazladır. Geçmiş olsun.
Çok haklısınız böyle bir hata yaptım alkollü araç kullandım hayam olmasa da başıma neler geldi umarım başka insanlara örnek olurum alkollü araç kullanmak intihardır. Evet kaza birebir anlattığım gibi bu konuda da haklısınız bana çarpan şahısla konuşup zararlarımı karşılamasını talep edicem umarım uzlaşma yoluna girer yoksa dediğiniz gibi uzman bilirkişi talep edip bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.