Yönetici %70 aidat arttırımı yapabilir mi?
Merhabalar;
Ben 4 bloklu bir sitede oturuyorum. Sitenin müteahhiti sitede boş dairelerine aidat ve kömür parası ödememek adına toprak sahiplerini kendi safına alarak (toprak sahiplerinin evlerinde kalan tüm kiracılar müteahhite karşı olmasına rağmen seçimde oy kullanma hakkı kat sahibinde olduğu için oy kullanamadılar) yönetici seçiminde alavere ederek yönetimi elin aldı. Şimdi sitede yaşadığımız sorun müteahhit site yönetim hizmet bedeli olarak aylık 7.500TL istiyor ve 150TL olan aidatı sahte giderler göstererek 265TL'ye çıkartacağına dair panolara yazı yazdı. Site sakinleri olarak sormak istiyoruz;
1- Site yönetimi 7.500TL maaş kendine belirleyebilir mi? müteahhitten önce site yönetimi bir süre özel şirket tarafından yönetiliyordu ve o zamanlar aylık 3.500TL site yönetimine veriyorduk. (Site yönetim kurulu bunu onaylasa bile)
2- 150TL olan aidat bir anda 265TL çıkabilir mi?
3- Hukuksal olarak biz bu yönetimi istemiyoruz, bir şirkete devredebilmemiz için ne yapabiliriz.
Sorulara cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Yönetici %70 aidat arttırımı yapabilir mi?
Kurulda aykırılık yoksa bu ücretler ödenecektir. Mülk sahipleri ne derse o olur.
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Yönetici %70 aidat arttırımı yapabilir mi?
Burada başlık sanırım doğru olmamış. Yönetici kendi başına aidatları belirleyemez. Aidatlar kat malikleri genel kurulunda belirlenir. Kat malikleri genel kurulunda, -adından da anlaşılacağı üzere- kat malikleri oy kullanabilir. Kiracıların oy hakkı yoktur. Kat malikleri genel kurulunda alınan karara karşı ev sahibinizin itiraz hakkı vardır. Bir ay içinde sulh hukuk mahkemesinde dava açabilir.