Karım tarafından aldatıldım.Boşanma velayet için yol gösterirmisiniz.
Merhaba,eşimin hareketlerinden şüphelenmem sonucu numarasını gsm operatöründen online olarak inceledim, eşimin 2 ay boyunca birisiyle mesajlaştığını, konuştuğunu resimler attığını öğrendim.Hatta bazı resimlerde 5 yaşındaki oğlum bile arkasında görünüyordu.Kendisine sorduğumda kabul etti ama bunu nasıl yaptığını bilmediğini çok pişman olduğunu söyledi,özür diledi vs.. Eşime iş kurmuştum,3 defa kredi çekmiştim onun için,halen daha 3 seneye yakın borcunu ödeyeceğim.Bu işi de dükkanın karşısındaki esnaf ile yapmış.Çok defa kovdum ya çocuklarım merdivenlerde ağladı gidemedi ya da biz ayrılmayı başaramadık.Bu arada 10 ve 5 yaşlarında 1 kız 1 oğlum var.Onurum gururum herşeyim gitti.1-2 ay sonra karımı çok sıkıştırmam sonucunda o kişinin arabasına gidip öpüştüklerini söyledi.Sesimi çıkarsam karımın adı çıkacak çocuklarım okula dahi bile gidemeyecekti, çıkarmasam hazmedemiyordum.Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.Sonra konuştuğu kişinin telefonunu bir şekilde aldım, karımın beni değiştiği resimler attığı kişi aynı anda kendi arkadaş grubunda resimleri atıp erkek muhabbeti yapmışlar.Şimdi 5 ayın sonunda ayrılma kararı aldık çocuklar bende o ailesine gitti.Boşanma davası açmak üzereyim.Zaten hem maddi hem ruhen alt üst oldum birde çocuklarımdan olmayayım diye size danışmak istedim.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Cevap: Karım tarafından aldatıldım.Boşanma velayet için yol gösterirmisiniz.
Aldatma boşanma için geçerli bir sebep olsa da, küçük çocuğun velayetinin size verilmesi için yeterli değil maalesef.
Duruşmada çocukların velayetini istemediği yönünde açıkça beyanda bulunmazsa boşanmak üzere olduğunuz eşiniz,
işiniz çok zor.
Aldatma boşanma için geçerli bir sebep olsa da, küçük çocuğun velayetinin size verilmesi için yeterli değil maalesef.
Duruşmada çocukların velayetini istemediği yönünde açıkça beyanda bulunmazsa boşanmak üzere olduğunuz eşiniz,
işiniz çok zor.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
işiniz çok zor.
Açıkça beyanda bulunmaz ise mahkeme çocuklarının onurunu gururunu hiçe sayan bir annenin annelik vasfını sorgulamaz mı? Zaten madden manen alt üst olmuş, ruhen tek çare olarak çocuklarına tutunmuş bir babayı göz önünde bulundurmaz mı?
Bu arada siteye kaydolurken meslek olarak yanlışlıkla esnaf yazmışım,otomatik doldurmadan böyle oldu sanırım.11 yıllık memurum.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
işiniz çok zor.
Açıkça beyanda bulunmaz ise mahkeme çocuklarının onurunu gururunu hiçe sayan bir annenin annelik vasfını sorgulamaz mı? Zaten madden manen alt üst olmuş, ruhen tek çare olarak çocuklarına tutunmuş bir babayı göz önünde bulundurmaz mı?
Bu arada siteye kaydolurken meslek olarak yanlışlıkla esnaf yazmışım,otomatik doldurmadan böyle oldu sanırım.11 yıllık memurum.
öncelikle 2 çocuğunuz var ve onların geleceğinden baba olarak önce siz sorumlusunuz
çocuklarınıza kimse bilmem ne çocuğu dememeli.
eşinizle bir birliktelik artık yürütemezsiniz affetmek vs. hikaye geçin bunları
yapacağınız anlaşmalı boşanmaya eşinizi ikna edip çocuklarınız için nafaka ödemek
ve yaşananları çocuklarınızın hatırı için ölünceye kadar saklamak.
bunları yazmak kolay yapmak zor zamanla içinizdeki öfke ve üzüntü azalacak. her şey çocuklarınız için başkası değil
Allah yardımcın olsun...
velayet konusu malesef Erdoğan beyin belirttiği gibi. özellikle 5 yaşındaki küçüğün velayeti için yapabileceğiniz hiçbirşey bulunmuyor. malesef bende aynı dertten müzdaribim. size önem sırasına göre bazı tavsiyelerde bulunacağım.
1. bu tür aldatma olaylarında öğrenmenizden itibaren dava açmak için 6 ay her halükarda olayın üstünden 5 yıl geçmemiş olması gerekiyor. siz 5 ay geçtiğini söylüyorsunuz fazla zamanınız kalmamış. sizin söylemeye diliniz varmamış ama zinadan bahsediyorsunuz . bu kusurla eşinizden boşanmanız halinde nafaka tazminat mal paylaşımı gibi hususlarda faydanıza olacağı aşikar. bu konu çok önemli hukukta sadakatsizlik ve zina çok ayrı şeylerdir ve sonuçları çok farklı olur. eğer boşanmaya karar verdiyseniz zina nedeni muhakkak olsun.
2. zina eylemi ispata muhtaç bir iddadır. fotoğraflar yazışmalarda buna işaret eden şeyler olmalı. kanıtlarınızı toparlayın ve sağlama alın.
3. evinizden giden eşiniz boşanma davası açtığınız an artık o mahçup halinde olmayabilir.(her aldatan kadın bu eyleminde kendini haklı bulacak kendince açıklamaları vardır) sığındığı ailesine muhakkak bazı açıklamaları olacak ve aile kızlarının bu kabahati işlediğine inanmaktansa sizi kabahatli bulmayı tercih edeceklerdir. karşılaşacağınız buna benzer durumlara hazırlıklı olun. size tavsiyem bütün bunlar olmadan evvel aile ile gidip konuşulmalı ve anlaşmalı olarak bitirilmesi için çaba harcanmalı. Aldatılmış erkek olarak ne kadar haklı olsanızda dava sürecinde bunu denemediğiniz için üzülebilirsiniz. ancak ilk olarak belirttiğim zaman aşımına düşmemeyi ihmal etmeyin.
- - - Updated - - -
velayet konusu malesef Erdoğan beyin belirttiği gibi. özellikle 5 yaşındaki küçüğün velayeti için yapabileceğiniz hiçbirşey bulunmuyor. malesef bende aynı dertten müzdaribim. size önem sırasına göre bazı tavsiyelerde bulunacağım.
1. bu tür aldatma olaylarında öğrenmenizden itibaren dava açmak için 6 ay her halükarda olayın üstünden 5 yıl geçmemiş olması gerekiyor. siz 5 ay geçtiğini söylüyorsunuz fazla zamanınız kalmamış. sizin söylemeye diliniz varmamış ama zinadan bahsediyorsunuz . bu kusurla eşinizden boşanmanız halinde nafaka tazminat mal paylaşımı gibi hususlarda faydanıza olacağı aşikar. bu konu çok önemli hukukta sadakatsizlik ve zina çok ayrı şeylerdir ve sonuçları çok farklı olur. eğer boşanmaya karar verdiyseniz zina nedeni muhakkak olsun.
2. zina eylemi ispata muhtaç bir iddadır. fotoğraflar yazışmalarda buna işaret eden şeyler olmalı. kanıtlarınızı toparlayın ve sağlama alın.
3. evinizden giden eşiniz boşanma davası açtığınız an artık o mahçup halinde olmayabilir.(her aldatan kadın bu eyleminde kendini haklı bulacak kendince açıklamaları vardır) sığındığı ailesine muhakkak bazı açıklamaları olacak ve aile kızlarının bu kabahati işlediğine inanmaktansa sizi kabahatli bulmayı tercih edeceklerdir. karşılaşacağınız buna benzer durumlara hazırlıklı olun. size tavsiyem bütün bunlar olmadan evvel aile ile gidip konuşulmalı ve anlaşmalı olarak bitirilmesi için çaba harcanmalı. Aldatılmış erkek olarak ne kadar haklı olsanızda dava sürecinde bunu denemediğiniz için üzülebilirsiniz. ancak ilk olarak belirttiğim zaman aşımına düşmemeyi ihmal etmeyin.
Copernix merhaba,
@alphaRomeo bu konuda çok bilgili hepsine katılıyorum ek olarak şunu söyleyebilirim,
eğer aldatmadan dava açacaksınız asla şiddetli geçimsizlik nedeni ile açmayın sadece zina nedeni ile dava açmalısınız, eğer deliller eksik red olur ise bir sonraki davanız şiddetli geçimsizlikten olur. unutmayalım aynı nedenden 3 sene tekrar dava acamıyoruz.
kolay gelsin...
Alıntı:
Copernix rumuzlu üyeden alıntı
... mahkeme çocuklarının onurunu gururunu hiçe sayan bir annenin annelik vasfını sorgulamaz mı? .
eşinizin size -evliliğinize karşı sadakatsizliği farklı bir konu, çocuklarına karşı annelik vasfı ayrı bir konu. Salt sizi aldattığı için çocukların velayetini hiç bir hakim size vermez.
Öncelikle şu konuyu açıklığa kavuşturmakta yarar var: Boşanma sebebi olarak zina = cinsel ilişkidir. Cinsel ilişki olmadan diğer tüm eylemler sadakatsizliktir. Cinsel ilişki yoksa, zina nedeniyle boşanma davası reddedilir. Ancak evlilik birliğinin sarsılması/şiddetli geçimsizlik nedeniyle açılacak dava sadakatsizliği de kapsar.
İkinci olarak karı-koca arasında her ne olursa olsun, anne veya baba ne kadar "kötü" olursa olsun, çocukların anneye de babaya da ihtiyacı vardır. Annenin hatasından dolayı çocuklarını görmemekle cezalandırılması hiç doğru değil.
Çocukların velayetinin babaya verilmesi ancak anlaşmalı boşanma ile mümkün olur. Ancak baba bu şekilde çocukların velayetini alsa da, çocuklarla annelerinin görüşmesine yasak koymamalı, onlara annelerini kötülememeli, çocukların iyiliği için mümkün olduğu kadar anneleriyle bir araya gelmeleri için olanak tanımalıdır.