Usulune uygun yapılmayan üniversitedeki sinav hakkinda
Merhabalar istanbulda bir vakıf üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencisiyim.Bundan 10 gün önce yapılan bugun açıklanan hazırlık muafiyet sinavi sonucuna itiraz etmek istiyorum ve ayni zamanda sınavda yapilan dinleme listening bölümünde kaynaklanan bilgisayardaki bir sıkıntı nedeniyle listening kısmının tam anlaşılabilir oldugunu düsünmüyorum ve ayni zamanda konuşma sınavında hoca soruları yoneltirken 5 dakikalık sınav sürem içerisinde hocanin telefonu 3-4 kez çaldı ve dikkatimi dagitti biz sınava girerken telefonumuzu kapatiyoruz hocalarinda kapatmasi en azindan sessize almasi gerektigini dusunuyorum öncelikle sorum
1-Sonuca itiraz edip başka bir üniversite tarafindan kagıdımın okunmasini isteyebilirmiyim
2-Sınavın usulune uygun olmadigini öne sürüp sınavın tekrarlanmasını(konusma ve dinleme) veya iptal edilip aynı anda girdigimiz yazma sınavıyla agırlık notlarinin birlestirilmesini talep edebilirmiyim nasil bir yol izlemem gerekiyor kanunda veya yüksek ögretim kurumu yönetmelginde bu konuyla ilgili bir madde varmidir.
Saygılar.
Cevap: Usulune uygun yapılmayan üniversitedeki sinav hakkinda
Sınavın sonuçları açıklandıktan sonra yönetmeliğinizdeki yazan süre içinde Üniversitenize itiraz edebilir, sınavın tekrar edilmesini talep edebilirsiniz. İtirazınızın kabul edilmemesi halinde ret cevabı üzerine 60 gün içinde idare mahkemesinde dava açabilirsiniz. Fakat bundan sonuç alana kadar bahar dönemi bitmiş olur.
Yazılı, sözlü, dinleme vs. gibi sınavların not hesabında ağırlıklarının değişikliğine dair talebinizin kabul edilmesine imkan yoktur.
Bir diğer seçenek üniversitenizin kabul ettiği TOEFL, İELTS gibi muadil bir sınav notu sunarak hazırlıktan muaf olmaktır.
Bu yol bence daha pratik.