Eşimin facebook hesabını ortak kullanmak hukuka aykırı delil mıdır?
Merhaba Çekişmeli boşanma davam var ilk davayı ben açtım eşimin Facebook hesabını ortak kullanıyorduk Yani hem onun telefonunda Hem benim telefonumda hesap vardı ve ben bir süre sonra eşimin mesajlarını telefonumda gördüm ve bu şekilde ekran görüntüsü alarak dava açtım Ayrıca mesajlaştığı adamla el ele tutuştuğunu kahve içtiğini gören tanığım da var ve bu konu hakkında kendisiyle WhatsApp'ta uzun uzun konuşmalarımız var Eşimle. kendi de kabul ediyor zaten
bu sizce hukuka aykırı bir delil midir değil midir teşekkür ederim
Cevap: Eşimin facebook hesabını ortak kullanmak hukuka aykırı delil mıdır?
merhaba,
whatsapp, facebook yazışmaları ve resimleri hukuka aykırı değil diye biliyorum benim davamda cekişmeli devam ediyor , hem whatsapp hemde facebook yazışmalarını kullandım.
fakat hakim inceledimi incelemedimi bilmiyorum, tanıklar dinlendi en son herhangi bir hukuka aykırı bir şey olduğunu söylemedi.
Hukuka aykırı delil olup olmadığı somut olayın özelliğine göre belli olur. Bu konudaki yazım için:
http://www.ateskanhukuk.com/2018/01/...bul-edilir-mi/
Ancak burada sizin sorununuz bunun hukuka aykırı delil olup olmadığından çok, paylaşım ve yazışmaların kim tarafından yapıldığıdır. Yani eşiniz aleyhine delil oluşturmak için bu yazışmaları sizin yaptığınızı iddia edebilir.
Ayrıca eşiniz şifrenin sizde de bulunduğunu bile bile neden başka birisiyle yazışsın? Bu açıklanmaya muhtaç, çok mantıklı gelmedi.
Merhaba
benim tarafından yazıldığını iddia edemez çünkü hem evden hem de iş yerinden mesajlaşılmış Büyük olasılıkla baz istasyonları farklı Ayrıca daha sonra WhatsApp'ta beraber konuşmalarımızda her şeyi kabul ediyor
Diğer sorunuza gelince biz zaten evdeki ortak notebook bilgisayarımızda onun şifresiyle Oğlum ben varken sürekli Onun Facebook'una giriyorduk Benim birkaç yıldır Facebook adresim yok son 6 aydır var kendi Facebook adresimi benim telefonuma kurduğumu da kendisine söyledim zaten WhatsApp yazışmaları mızda da benim şifremle giriyorsun Gir bak dediğini kendisi söyledi burada sanırım ona gelen mesajların bana da gelebileceğini hesap edemedi Çünkü ben ekran görüntüsü aldıktan hemen sonra mesajları siliyordu.
Olay bu şekilde
Ayrıca onun yazıştığını kanıtlamak için bilirkişi istenebilir sanırım...
- - - Updated - - -
Aklıma geldikçe yazıyorum kusura bakmayın, ayrıca benim tarafımdan yazıldığını bile iddia etseler, sonuçta karşı taraf aşk dolu mesajlarla karşılık vermiş. Demek ki böyle bir ilişki var ve karşı taraf da ona diye yazmış olmuyor mu? Bu tezlerini de böyle çürütebiliriz.. ki zaten onlar yazıştı. Sonradan WhatsApp konuşmalarımızda eşimle benim olan ortada ben yaptım diyor.