Konsolosluga adima gelen icra mektubunu almali miyim?
Merhaba,
Ben rahatsizligimdan dolayi iflas ettim ve yurtdisina yerlestim. Konsolosluga adima gelen icra formunu almam mi almamam mi daha mantikli olur? 30 gun icinde almazsam tebellug edilmis sayilacak diye ayrica not da dusmusler.
Bu arada yurtdisindan bana icra konusunda hukuki destek olabilecek davalarima girebilecek avukat ta ariyorum ama bulamiyorum. Nasil bir yol izlemeliyim?
Tesekkurler!
Cevap: Konsolosluga adima gelen icra mektubunu almali miyim?
Kayıtlı Adresiniz orası ise almazsanız Tebliğat geçerli olup Hakkınızdaki işlem devam eder.
Cevabiniz icin tesekkur ederim. Ben alip almama konusunda hangisi iyi olur diye supheliyim.
Konsolosluk nezdinde kayıtlı adresiniz orası mı? TC.nin başka ülkede (diğer ülkelerin de) haciz hakkı yok. Ancak oradaki hukuk çerçevesinde bir avukat tutup alacağını isteyebilir. Tebligat olayı çok önemli bir konu... bakınız: https://www.pazarbasi.av.tr/avukat/yillik/ ... Fakat hakkınızda neler yapıldığını da takip etmelisiniz. Türkiye'de malvarlığınız var mı, miras kalabilir mi? Mutlaka avukatla hareket etmelisiniz, eğer sorduklarım varsa yıllar sonra bir sürpriz ile karşılaşmamalısınız...
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Konsolosluk nezdinde kayıtlı adresiniz orası mı? TC.nin başka ülkede (diğer ülkelerin de) haciz hakkı yok. Ancak oradaki hukuk çerçevesinde bir avukat tutup alacağını isteyebilir. Tebligat olayı çok önemli bir konu... bakınız:
https://www.pazarbasi.av.tr/avukat/yillik/ ... Fakat hakkınızda neler yapıldığını da takip etmelisiniz. Türkiye'de malvarlığınız var mı, miras kalabilir mi? Mutlaka avukatla hareket etmelisiniz, eğer sorduklarım varsa yıllar sonra bir sürpriz ile karşılaşmamalısınız...
Is yapmis oldugum sehirde avukat bulamadim. Kimse dosyami almak istemedi. Su an birlikte yuruyecek bir avukat ariyorum ama ABD, Washington DC de yasiyorum Turkiye'ye donmedim henuz. Buradan vekalet verip dosyalarimi inceleyecek bir avukat ariyorum ama bulamadim henuz. Herhangi bir oneriniz olursa seve seve dinlemek isterim.
Tesekkur ediyorum.