mahkeme halindeki bir dosyaya takipsizlik kararı
Bundan 11 ay önce darp konulu 3 kişiden şikayetçi olmuştum.Sağlık raporunda btm ile giderilemez yazıyordu.Kasımda mahkemeye taşınıp 14 aralık'ta ilk duruşması yapıldı 22 mart 2018 de ise hakim 2. duruşma tarihini belirledi.ama savcı hazırladığı yeni iddianamede takipsizlik kararına hükmetti.mahkeme duruşma tarihi verilmiş bir soruşturmaya takipsizlik verilebilir mi?ilk hazırladığı iddianamede ben müşteki iken şimdi karşıdaki kişi müşteki ben şüpheliyim.ama dosyada değişen bir durum yok ve takipsizlik verdi.bugün tebligatı alır almaz dilekçe hazırlayıp sulh ceza hakimliğine itiraz ettim.hakimin beraatıne karar vermesini anlarım ama olay mahkemeye taşınmışken savcının müdahil olması gereken süreç geçmiş demek değil midir?
Cevap: mahkeme halindeki bir dosyaya takipsizlik kararı
Karşı tarafta sizden şikayetçi olmuş.Savcının takipsizlik verdiği sizin şüpheli onların müşteki olduğu dosyayla ilgili.Yani karşı tarafın sizden şikayetçi olması takipsizlikle sonuçlanmış ama sizin onlardan şikayetçi olmanız davaya konu edilmiş ve sürüyor.Siz kendi haklılığınıza(savcı tarafından size dava açılmasına gerek görülmemesine) itiraz etmiş durumdasınız şu an.İtirazınız şaşkınlıkla karşılanacaktır muhtemelen.