ise iade sonrasında iskur un işsizlik maaşını geri istemesi
Merhabalar 28.12.2015 te Bir firmada gerekçesiz olarak toplu çıkıştan işten çıkarıldim ve İskurdan işsizlik ödeneği aldım
03.07.2017 de davamız sonuçlandı ve
26.12.2017 tarihinde İskur tarafından
İşsizlik maaşı alırken işe iade davası kazandığınız,geriye dönük aylık sigorta primi yatırıldığı belirlenmiştir.Mahkeme kararı ile İskura gelmeniz gerekmektedir
Diye mesaj geldi ve dava sonuçlarını alıp İskur a götürdüm.Tarafima haksız yere* 6.156.01TL Borç çıkarıldı ve 15 Gün içerisinde yatırmaniz aksi taktirde hukuki işlem başlayacaktır şeklinde yazı geldi
Iskur'a gidip sorduğumda İşe iade açmış olduğunuz Eski firmanız*4 ay sigorta primi yatırdigini ve sistemde o tarihler arasında (28.12.2015-18.08.2016)çalışıyor göründüğünden*ki çalışmadım bu tarihler arasında çalıştıgim tarih 15.08.2016 İskur 'a 4 aylık ücret ve farkları geri ödeyeceksiniz şeklinde cevap aldım* 6156.01TL borç* çıkarılması çok üzücü ve can sıkıcıdır.Kaldıki fonun asıl amacı işsiz olanlara destek olmaksa bu nasıl bir destek anlayışıdır.
Bilgisi olan arkadaşlarda rica etsem görüş Alabilirmiyim şimdiden teşekkür ederim....
Cevap: ise iade sonrasında iskur un işsizlik maaşını geri istemesi
Ücret faizle birlikte o kadar olmuş sanırım. Bu şekilde İŞKUR un para istemesi ne kadar legal bir durum ki? Sonuçta yardım amaçlı verilen bir para bu hibe asla değil. Zamanında biz ödedik çünkü.