Usülsüz genek kurul toplantısı
13/01/2018 tarihinde 120 haneli sitemizin yıllık genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantı duyurusunda 13/01/2018 tarihinde saat 10.00 da site lokalinde yapılacaktır, çoğunluk sağlanamadığı taktirde aynı gün aynı yerde saat 14.00 'te yapılacaktır yazılmış ve maalesef ikinci toplantı olarak saat 14.00 'te yapıldı. 120 malikten sadece 20 kişi katıldı toplantıya. Bu toplantı kararları ve seçilen denetim ve yönetim kurulu geçerli midir? ayrıca eğer toplantı geçerli değilse ne yapılmalı. Bir de bu toplantı da seçilen denetçi istifa etmek için ne yapmalı. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Usülsüz genek kurul toplantısı
İki toplantı arasında en az 1 hafta olması gerektiğinden iptali için 1 ay içinde sulh hukuk mahkemesine başvurabilirsiniz.
Cevap: Usülsüz genek kurul toplantısı
1 aydan sonra sulh mahkemesine başvuru şansımız yok mu, ayrıca diyelim ki sulh mahkemesine başvurmadık. alınan kararlar ile seçilen yönetim ve denetim kurullları geçerli midir. bunların usulsüz bir toplantı olduğu için geçersiz olması gerekmez mi. bir sorum da bu toplantıda seçilen bir yönetim kurulu üyesi yada denetim kurulu üyesi toplantının usulsüz olduğundan cihetle kendi isteği ile istifa edebilir mi