Sürücü Kursumun Beni Madur Bırakması.
Merhabalar. Ben Kasım ayının son haftasında bir Ehliyet kursuna kayıt oldum. Mart ayında Yurtdışına gideceğim için; Sınavlar dahil her şeyin Mart’a kadar yetişeceğini bana garanti ettiler.1aralıkta kurs başladı. Ben 23 aralıktaki yazılı sınav İçin ücretimi yatırdım. Sınav gününden önce kursu arayıp giriş belgemin çıkıp çıkmadığını sordum. Bana verdikleri cevap:” Aşırı derecede kontenjan fazlalığından bir sonraki döneme kaldınız. İsterseniz E sınav ücreti yatırın. Daha önce sınava girin”dediler. Bunun üzerine tatmin olmadım ve il milli eğitim müdürlüğünü aradım. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, ücret yatırıldıysa kontenjan muhakkak ayrılır dendi. Daha sonra Milli Eğitim kuruma bu saçmalığı sormak İçin kursu aradı. Kurs teknik bir şey olduğu İçin Sınav giriş kartı çıkmadığını söylemiş.Daha sonra beni arayıp e sınav İçin kayıt yapıldığını merak etmemem gerektiğini 10 şubatta e sınava gireceğimi söyledi. Bugün öğrendim ki internetten 10 şubatta olan sınav Merkezi sınav. E sınav değil. Açıklanma tarihi 22 şubat haliyle direksiyon sınavı falan derken yurtdışına çıkacağım tarihe yetişemiyor.Bir nevi kandırıldım. Hukuksal olarak yapabileceğim bir şey var mı? Teşekkürler
Cevap: Sürücü Kursumun Beni Madur Bırakması.
Mart ayından sonra yurtdışında olacağınız için hukuki olarak yapabileceklerinizi ancak bir avukata vekalet vererek yapabilirsiniz. Bu nedenle bir avukat ile detayları görüşün.