Gayrimesru Cocugun Mirastaki Payi
Selamlar,
Yillar once ben daha cocukken babam oldukten sonra, gercek babamin baskasi oldugunu ogrendim. Cocukken ogrendigim icin duruma alistim suan 31 yasindayim son 25 yilimda gercek babamla gecirdim, Ayni evde olmasak da her hafta en az 2-3 kez bulusuyorduk. Maalesef gecenlerde hakki rahmentine kavustu. Benim biyolojik babam yalniz kimlikte ben baskasinin cocugu gorunuyorum. Babamin baska anneden diger cocuklari da beni biliyor ve bana dusmanlik besliyorlar. Toplam ben dahil 6 kardesiz. Benim durumumda olan bir kiz cocugu daha var. Resmi olarak 4 cocugu ama gercekte 6 cocugu var.
Bu durumda mirascilik davasi nasil acabilirim? Bunu gizli yapabilir miyim? Cunku bu benim hayatimda kimsenin bilmedigi bir sir ve dava sonucunda kimligim degismeden devam edebilir miyim? Maddi olarak cok iyi durumda babam (yaklasik 50 trilyona yakin ya da daha fazla)
Simdiden Tesekkurler..
Cevap: Gayrimesru Cocugun Mirastaki Payi
Bunu gizli yapamazsınız. Mirasçı olabilmeniz için biyolojik babanızın nüfusuna geçmeniz gerekir.
Hem nüfusuna kayıtlı olduğunuz babanız hem de biyolojik babanız vefat ettiği için bu işler epey zor ve masraflı.
Mezarlık açılacak, DNA testleri yapılacak vs.
Öğrendikten sonra sizin ve biyolojik babanızın 25 yıl boyunca bir şey yapmamış olması da büyük bir sorun.
Biyolojik babanız sizin için tanıma işlemi yapmasa da, evlat edinebilirdi, ama yapmamış.
Çocuk, ergin olduğu tarihten başlayarak en geç bir yıl içinde dava açmak zorundadır.
Gecikme haklı bir sebebe dayanıyorsa, bir yıllık süre bu sebebin ortadan kalktığı tarihte işlemeye başlar.
Dolayısıyla ispat zorluklarının yanı sıra hak düşürücü süreler de söz konusu.